România, țara din UE cu cea mai importantă creștere a lucrărilor de construcții, în septembrie

Constructii Sursă foto: Unsplash

România a avut în septembrie cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană, atât în ce privește creșterea de la lună la lună, cât și creșterea de la an la an, arată datele publicate joi de biroul european de statistică Eurostat.

În septembrie 2022, comparativ cu august 2022, producția ajustată sezonier în sectorul construcțiilor a crescut cu 0,1% în zona euro și cu 0,2% în UE, potrivit primelor estimări ale Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene. În august 2022, producția în construcții a scăzut cu 1,0% în zona euro și cu 0,9% în UE.

Dintre statele membre pentru care sunt disponibile date, cele mai mari creșteri lunare ale producției în construcții au fost înregistrate în România (+3,2%), Suedia (+2,8%) și Ungaria (+2,2%). Cele mai mari scăderi au fost observate în Polonia (-5,8%), Portugalia (-2,7%) și Austria (-2,6%).

În ce privește creșterea anuală, dintre statele membre pentru care sunt disponibile date, cele mai mari creșteri anuale ale producției în construcții au fost observate în România (+26,2%), Slovenia (+26,1%) și Austria (+6,3%). Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Spania (-12,3%), Cehia (-3,7%) și Germania (-2,6%).

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *