Românii au acordat curierilor Glovo cel mai mare bacșiș din Europa. Pe locul doi și trei se află Spania și Croația

glovo

România ocupă prima poziție în topul țărilor în care operează compania din punct de vedere al bacșișului lăsat, care este de 7,6 euro, în medie. Pe locurile doi și trei se află Spania și Croația, cu 4 euro și, respectiv, 2,9 euro, potrivit unui raport anual al companiei Glovo.

Cea mai mare comandă plasată în anul 2021 a fost de peste 13.590 de comenzi, în valoare de 47.800 euro, în timp ce la nivel global utilizatorul cu cele mai multe comenzi se află în Spania și a comandat de 17.564 de ori anul trecut, valoarea comenzilor sale fiind de 130.000 de euro.

Cel mai comandat preparat a fost pizza. Tot pizza a fost preferata și altor țări, aceasta fiind pe prima poziție în topul global al Glovo privind cele mai comandate feluri de mâncare.

Micii sau sarmalele nu au fost printre cele mai comandate produse din România anul trecut, deși acestea rămân favoritele românilor când vine vorba despre cele mai relevante mâncăruri locale. Acestora li se adaugă și ciorba de burtă, orezul cu lapte, coliva, cozonacul și iahnia.

Bucureștiul este orașul care a avut cele mai multe comenzi de dulciuri

La nivel global, România ocupă locul patru în topul celor care au comandat cel mai mult dulce, fiind surclasată de Ucraina, Italia și Spania, iar București se află pe locul șase. Eclerul este în topul preferințelor românilor în 2021, din perspectiva dulciurilor. În ceea ce privește mâncarea, românii au comandat cel mai mult burgeri, crispy chicken și sushi.

Luni este ziua în care oamenii comandă mai puțin, dar comenzile cresc în weekend. Prima comandă din România plasată în anul 2021 a fost o șaorma de pui, la 8 dimineața, iar ultima comandă din an a constat în două pizza, livrate pe 31 decembrie, cu aproape două ore înainte de miezul nopții.

Glovo a terminat anul 2021 opt țări noi și peste 510 orașe, ajungând, astfel, să fie prezent în 25 de țări și 1.300 de orașe din întreaga lume.

Foto: Facebook, Glovo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.