Romcim preia o companie producătoare de betoane din Oradea, după ce anul trecut a cumpărat trei companii de materiale de construcții/ Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția

Redacția iul. 27, 2022 0 comentarii
Romcim

Producătorul de ciment Romcim SA preia Simbeton SRL, o companie producătoare de prefabricate din beton din Oradea. Consiliul Concurenţei a aprobat tranzacția. Anul trecut, Romcim a preluat și Euroagregate SRL, SUT-ICIM SA și IRCA SRL, firme din Brașov din domeniul materialelor de construcții.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Romcim SA este o companie activă în domeniul producerii de ciment, agregate, betoane și elemente prefabricate din beton, având Codul CAEN 2351 – Fabricarea cimentului. Romcim deține și operează două fabrici de ciment la Medgidia și Hoghiz, o stație de măcinare la Târgu-Jiu, precum și o rețea de terminale de ciment, cariere, balastiere, depozite de agregate, stații de betoane, stații producătoare de elemente prefabricate de beton. Romcim este controlată de Grupul CRH, prin intermediul CRH Romania Holdings UK Ltd.

Simbeton SRL este o societate care face parte din Grupul Macon, activă în domeniul producerii și comercializării de elemente prefabricate din beton. Simbeton deține o unitate de producție localizată în Oradea, județul Bihor, care dispune de o stație de betoane.

Anul trecut, în octombrie, Romcim a mai făcut o achiziție locală importantă. Compania a preluat compania Euroagregate SRL și, totodată, a achiziționat activitățile firmelor SUT-ICIM SA și I.R.C.A. SRL, după ce Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția. Euroagregate SRL, respectiv SUT-ICIM SA și IRCA SRL sunt active în domeniul materialelor de construcții și își desfășoară activitățile în județul Brașov.

Sursa foto: Facebook / Romcim CRH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *