Romgaz are un nou director general „interimar”, într-un moment cheie pentru investiția de extracție a gazelor de la Marea Neagră. Răzvan Popescu, fostul director economic, îl înlocuiește pe Aristotel Jude, care rămâne director adjunct

Răzvan Popescu Romgaz Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Producătorul național de gaze Romgaz are un nou director general, respectiv Răzvan Popescu, fost director economic în companie, în timp ce fostul director general, Aristotel Jude, va rămâne director general adjunct. Popescu va fi interimar în următoarele patru luni, un moment cheie ținând cont că partenerul OMV Petrom se pregătește pentru a lua în 2023 decizia de investiție pentru exploatarea gazelor la Marea Neagră.

Vineri, Consiliul de Administrație al Romgaz l-a numit pe Răzvan Popescu în funcția de Director General al Romgaz, pe o perioadă de 4 luni, începând cu 17 august 2022 până în data de 17 decembrie 2022.

Răzvan Popescu a fost anterior Chief Financial Officer (Director Economic) al Romgaz, începând cu 14 decembrie 2020, conform CV-ului. Anterior, timp de opt ani (05/05/2012 – 11/12/2020), a fost arbitragist principal în cadrul Băncii Naționale a României (BNR). Între iunie 2007 și februarie 2010 el a fost agent pentru servicii de investiții financiare la SSIF Vienna Investment Trust.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Răzvan Popescu a absolvit în anul 2000 Colegiul Național Traian din Drobeta Turnu Severin din județul Mehedinți, de unde provine și ministrul Energiei Virgil Popescu. În 2004 el a absolvit Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de valori din cadrul Academiei de Studii Economice București. În 2010 a obținut și o diplomă de participare de la London School of Economics pe tematica „Piețe de capital, Modelare, Clase de active financiare”. Totodată, are un Master în Ştiinţe la Cass Business School, realizat între 2010 și 2011. În prezent, este doctorand în cadrul Council for Doctoral Studies (CSUD) din ASE (început în 2018).

Totodată, Aristotel Jude a fost numit în funcția de director general adjunct, tot pe o perioadă de 4 luni, începând cu 17 august. Aristotel Marius Jude preluase la începutul anului trecut funcţia de CEO al Romgaz, după revocarea fostului şef Adrian Volintiru. Și mandatul său fusese prelungit cu patru luni până pe 16 august. Jude a fost anterior secretar de stat în Ministerul Energiei și a mai ocupat funcţii în cadrul Romgaz, printre care manager de proiect, director de department, director de direcţie, administrator.

În plus, Andrei Bobar va fi director economic, tot pe aceeași perioadă. El a mai lucrat anterior în Romgaz ca director economic interimar, director Direcţia Financiară, Serviciu Raportare Financiară şi Metodologii Contabile. Bobar a lucrat și în Deloitte, Amromco Energy, Wintech Distribution sau Raiffeisen Bank.

Reamintim că, recent, Ministerul Energiei a scos la licitație în SICAP un contract cu o valoare de 100 de mii de lei, prin care caută o firmă de recrutare care va selecta, conform ordonanței 109 privind guvenanța corporativă, viitorii administratori ai Romgaz, companie de stat de maxim interes în următoarea perioadă, în contextul „războiului” energetic al Rusiei și al viitoarei exploatări de gaze din Marea Neagră.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: