Rubla atinge cel mai înalt nivel din martie 2020, piața urmărind evoluția posibilelor noi sancțiuni împotriva Moscovei

rusia, rubla, banca

Rubla a atins joi cel mai înalt nivel față de dolarul american din martie 2020, în timp ce indicii bursieri au urcat și ei, piața urmărind evoluția posibilelor noi sancțiuni împotriva Moscovei, scrie Reuters.

Moneda volatilă a atins un maxim de 65,31 per dolar la tranzacționarea de la Bursa din Moscova. Rubla a crescut în ultimele săptămâni datorită conversiei obligatorii a valutei străine de către companiile orientate spre export. De asemenea, a existat o cerere slabă pentru dolar și euro pe fondul scăderii importurilor și a restricțiilor asupra tranzacțiilor transfrontaliere.

Față de euro, rubla a fost cu 0,3% mai puternică la 70,20, situându-se la niveluri văzute ultima dată în februarie 2020.

Propunerile pentru noi sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv un embargo petrolier, au fost în atenția publică, în timp ce Occidentul a încercat să adâncească izolarea Moscovei.

Rubla a arătat puțină reacție la mișcarea Rezervei Federale a SUA de a-și majora rata dobânzii de referință cu jumătate de punct procentual, cea mai mare creștere din ultimii 22 de ani.

Impactul direct al politicii monetare americane asupra pieţei ruse a fost denaturat de sancţiunile şi restricţiile asupra investiţiilor, a declarat Dmitri Polevoy, şeful de investiţii la LockoInvest. Dar Rusia va simți în continuare efectele prin inflația globală și prețurile mari ale mărfurilor.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.