Rusia va lansa o ofertă de răscumpărare a eurobondurilor de 2 miliarde de dolari, cea mai mare plată pe obligațiuni a Rusiei în acest an

Redacția mart. 29, 2022 0 comentarii
Dolari

Rusia a anunțat marți că va lansa o ofertă de răscumpărare a eurobondurilor de 2 miliarde de dolari care ajung la maturitate pe 4 aprilie, cea mai mare plată pe obligațiuni a Rusiei în acest an, și va face plăți complete deținătorilor de bonduri care acceptă oferta în ruble, scrie Reuters.

Măsura vine ca urmare a sancțiunilor occidentale tot mai severe impuse Rusiei în urma invaziei în Ucraina. Moscova a calificat măsurile occidentale drept „război economic” și a cerut ca firmele străine să plătească acum gazul rusesc în ruble.

Deținătorii de obligațiuni trebuie să depună cereri de vânzare a participațiilor lor la Depozitarul Național de Decontări pe 30 martie, a precizat Ministerul de Finanțe într-un comunicat.

Eurobondurile vor fi cumpărate la un preț echivalent cu 100% din valoarea lor nominală. Obligațiunile au o perioadă de grație de 30 de zile și nu au prevederi pentru plăți în monede alternative, potrivit JPMorgan.

În declarația de marți, ministerul de finanțe nu a precizat cât din cele 2 miliarde de dolari în euroobligațiuni în circulație intenționează să răscumpere sau care ar putea fi acțiunile sale în cazul în care deținătorii de obligațiuni refuză să accepte oferta.

Ministerul de Finanțe a declarat marți că a plătit integral un cupon de 102 milioane de dolari pentru euroobligațiunile Rusiei scadente în 2035, a treia plată de când sancțiunile occidentale au pus sub semnul întrebării capacitatea Moscovei de a plăti datoria în valută.

Următoarea plată a Rusiei este la 31 martie, când va trebui plătită suma de 447 de milioane de dolari. Pe 4 aprilie, ar trebui să plătească, de asemenea, 84 de milioane de dolari din 2042 .

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *