Ryanair suspendă toate operațiunile de zbor din Ucraina, în urma închiderii spațiului aerian ucrainean

Ryanair pixabay.com

Companiile aeriene low-cost Ryanair şi Wizz Air au oprit toate operaţiunile în Ucraina, în urma închiderii spaţiului aerian ucrainean, ca rezultat al ofensivei Rusiei, informează site-ul cityam.com, citat de Agerpres.

Joi, Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (EASA) a anunţat clasificarea Ucrainei drept zonă de conflict activ, în contextul în care spaţiul aerian şi infrastructurile acestei ţări sunt afectate de ostilităţi care presupun un risc pentru securitatea aviaţiei civile, după anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin de începere a unei „operaţiuni militare” în Ucraina.

Într-un comunicat dat publicităţii de EASA, cu sediul în Germania, agenţia a transmis companiilor aeriene că Ucraina este acum o zonă de conflict activ şi că există riscul „ca avioanele civile să fie vizate intenţionat sau să fie identificate greşit”.

„Toate zborurile Ryanair din şi spre Ucraina au fost suspendate pentru cel puţin 14 zile şi au fost scoase de la vânzare biletele pentru cel puţin patru săptămâni, până la noi informaţii de la Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei”, se arată într-un mesaj postat pe Twitter de Ryanair.

Tot într-un mesaj postat pe Twitter, Wizz Air a informat că toate zborurile din şi spre Ucraina au fost suspendate temporar şi a anunţat că lucrează pentru evacuarea membrilor echipajului din Ucraina, a familiilor lor şi a patru aeronave.

Wilie Walsh, directorul general al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), a afirmat că instituţia cooperează cu operatorii aerieni pentru a-i ajuta să-şi planifice operaţiunile.

„IATA ajută la facilitarea schimbului rapid şi relevant de informaţii cu companiile aeriene din surse guvernamentale şi neguvernamentale, pentru a sprijini operatorii aerieni să-şi planifice operaţiunile în contextul închiderii spaţiului aerian din Ucraina şi din anumite părţi ale Rusiei”, a declarat şeful IATA.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *