S-a lansat licitația pentru cel mai lung lot de Drum Expres din România : lotul 3 al Drumului Expres Oradea-Arad (47 km.)/Cost estimat de 3,5 miliarde lei și 29 de pasaje pe traseu

Drum Expres Craiova Pitești Lot 3 deschidere

Licitația pentru execuția lotului 3 al Drumului Expres Oradea-Arad a fost publicată vineri, 23 februarie în SEAP, lotul 3 din județul Arad cu o lungime de 47 de kilometri fiind cel mai lung lot de Drum Expres lansat în execuție în România. Cel mai lung lot de Autostradă în execuție din România este Domnești-Răcăciuni 39 km. pe Autostrada Moldovei (Focșani-Bacău), iar cel mai lung lot de autostradă lansat în licitație este Poarta Sălajului-Zalău-Nușfalău (41 km. ) pe Autostrada Transilvania. Lotul 3 al Drumului Expres are o valoare cuprinsă între 3,5 și 4 miliarde lei, cost asemănător contractului de execuție pentru Centura Metropolitană Cluj Napoca (Drum Expres 24 km. și alți 20 km. drum de Legătură) .

Joi, 22 februarie 2024 se publicase în SEAP și licitația pentru Lotul 1 Oradea-Salonta (34 km.)

Drumul Expres Oradea – Arad are trei loturi, iar durata de realizare este de 24 de luni.

– Lotul 1 (33,7 km), la care se adaugă drumul de legatură dintre DN 79 și Salonta (5,3 km).

– Lotul 2 (39,7 km), la care se adaugă drumul de legatură până la granița cu Ungaria (10 km)

– Lotul 3 (47,07 km), la care se adaugă drumul de legatură cu zona industrială Arad Vest (2,9 km).

„Construcția este finanțată prin Programul Transport 2021-2027, iar fiecare contract trebuie finalizat în maximum 24 de luni. Contractul prevede și construcția a 12 noduri rutiere, 4 Centre de Întreținere și Coordonare și 86 de poduri și pasaje. Drumul Expres Arad – Oradea face parte din coridorul rutier care va asigura conexiunea între Marea Baltică-Marea Neagră și Marea Egee, proiect al Uniunii Europene, stabilit prin Inițiativa celor Trei Mări”, a transmis ministrul  Sorin Grindeanu.

Potrivit Caietului de Sarcini, lotul 3 are o lungime de 47 km. între Zerind (jud. Arad), ocolește municipiul Arad pe partea de nord -vest și intersectează DN 7 la conexiunea cu A 11. Pe traseu vor fi construite 29 de poduri și pasaje, iar cel mai lung este pasajul de 591 metri peste Magistrala 200 București-Curtici.

Ofertele pot fi depuse până pe 11 aprilie (nu este exclusă o prelungire), iar prețul ofertei are o pondere de 70 % din punctaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *