Sala Polivalentă din București, reabilitată energetic cu bani din PNRR / Valoarea proiectului este de 12 milioane de euro

Redacția feb. 9, 2023 1 comentarii
Sala_Polivalenta_-_Bucuresti

Sala Polivalentă din București va fi reabilitată energetic cu bani din PNRR.  Ministerul Sportului, în calitate de lider de proiect, şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în calitate de coordonator de investiţii pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 5 – Valul Renovării, au semnat contractul de finanţare din fondurile PNRR a proiectului de renovare energetică a Sălii Polivalente din Bucureşti.

Valoarea totală a Proiectului este de 59.590.637,24 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR (fără TVA) este de 50.076.165,75 lei (valoare maximă cu TVA – aprox. 12 miloane euro).

Data începerii proiectului este 8 februarie 2023, cu o perioadă de implementare de 24 luni, respectiv până la 7 februarie 2025, data finalizării.

Renovarea energetică aprofundată a Sălii Polivalente înseamnă reducerea consumului de energie primară şi a emisiilor de CO2 prin renovarea energetică a clădirii (inclusiv a instalaţiilor aferente acesteia).

Investiţia care se va realiza la Sala Polivalentă cuprinde:

Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii;

Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire şi de furnizare a apei calde de consum;

Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie;

Lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare şi/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior;

Lucrări de reabilitare/modernizare a instalaţiilor de iluminat în clădiri;

Sisteme de management energetic integrat pentru clădiri;

Modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluţii inteligente.

De asemenea, se vor executa lucrări pentru echiparea cu 10 staţii de încărcare pentru maşini electrice, precum şi lucrări conexe pentru respectarea altor cerinţe fundamentale privind calitatea în construcţii.

Implementarea măsurilor de eficienţă energetică va duce la îmbunătăţirea condiţiilor de exploatare şi de confort interior, reducerea consumurilor energetice şi a costurilor de întreţinere pentru încălzire, dar şi a emisiilor poluante.

Necesitatea investiţiei are la bază faptul că Sala Polivalentă, proiectată special ca sală de sport pentru competiţii (cu tribune pentru spectatori), a fost ridicată în 1974, iar unele structuri ale acesteia, realizate într-o manieră corectă pentru epoca în care a fost construită, sunt subdimensionate în raport cu standardele şi necesităţile actuale, fapt care generează costuri foarte mari şi ineficienţă în exploatare.

Sala Polivalentă din Bucureşti se utilizează în prezent atât pentru evenimente sportive, cât şi pentru evenimente culturale, având capacitatea nominală de peste 5000 de locuri în tribune.

Sursa foto: salapolivalenta.ro

Comentarii

 1. De ce metrou, tren cu hidrogen?
  Punem polistiren pe Sala Sporturilor , risipum 12 mil € si facem nimic.
  Ca la CFR, reparam si carpim calea ferată cu bani din PNRR!
  Si marcam!
  La ținte atinse!
  Plătește generația urmatoare!
  Dezvoltare?
  O poezie!
  😁😁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *