Majoritatea angajaților de la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) și-au secretizat salariile în declarațiile de avere pentru 2022 publicate pe site-ul oficial al ANCOM.
Într-o solicitare privind secretizarea salariilor la ANCOM, instituția a transmis că unii angajați au solicitat anonimizarea salariilor. Instituția afirmă că angajații au primit acordul de la Agenția Națională de Integritate pentru a-și secretiza salariile, după ce au depus documente prin care certifică faptul că respectă condițiile pentru a beneficia de anonimizare.
„În ceea ce privește anonimizarea drepturilor salariale în declarațiile de avere publicate pe pagina de internet a Autorității, menționăm faptul că unii dintre angajații ANCOM au solicitat și primit acordul Agenției Naționale de Integritate pentru anonimizare, respectând cerințele referitoare la dovada existenței unor norme speciale sau clauze privind asigurarea confidențialității veniturilor, prin anexarea la declarația de avere a unei solicitări însoțită de documentele justificative prin care se confirmă existența clauzei, respectiv prin indicarea normelor speciale care instituie obligația de confidențialitate”, potrivit răspunsului ANCOM la solicitarea Economedia.
În luna mai a fost ales noul președinte al ANCOM, fostul social-democrat Valeriu Zgonea.
Pe 11 februarie 2022, Curtea de Apel Bucureşti a decis să admită apelul formulat de Valeriu Zgonea împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti şi a hotărât achitarea fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru trafic de influenţă. Decizia magistraţilor este definitivă.
În urmă cu doi ani, Valeriu Zgonea a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul în care era acuzat de trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi intervenit în favoarea angajării unei persoane într-o funcţie de conducere în Ministerul pentru Societatea Informaţională.
În ianuare 2018 fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi primit de la fostul consilier judeţean din Buzău Dumitru Dobrică peste 62.000 de lei, după ce i-a promis angajarea unei rude într-o funcţie importantă, prin exercitarea influenţei asupra unor funcţionari publici.