Salarii tăiate cu 20% la metrou: Săptămâna de lucru la Metrorex se reduce de la 1 octombrie de la cinci la patru zile – propunerea Directorului General. Noul program de lucru nu se aplică şi pentru şefii metroului

metrorex, metrou

Programul de lucru al angajaţilor de la Metrorex ar urma să fie redus de la cinci la patru zile, măsura urmând să intre în vigoare de la 1 octombrie, potrivit unei propuneri pe care a înaintat-o directorul general Ştefan Paraschiv la negocierile cu Sindicatul (USLM). Reducerea programului de lucru, implicit a salariilor cu 20%, este cauzată de situaţia fondului de salarii, care ar ajunge doar până în octombrie. Reducerea salariilor nu se aplică pentru şefii de la metrou: director general, director de specialitate, şef serviciu, şef birou sau consilier al directorului general.

„Începând cu data de 1.10.2021 […] tot personalul Metrorex va avea program de lucru redus de la 5 la 4 zile pe săptămână, cu reducerea corespunzătoare a salariului, măsură care se aplică până la remedierea situaţiei care a cauzat reducerea programului de lucru. Pe perioada reducerii programului de lucru, de la 5 la 4 zile pe săptămână, durata zilei de lucru va fi de 8 respectiv 7 ore pe zi, conform funcţiei şi locului de desfăşurare a activităţii fiecărui salariat în parte”, se arată în propunerea conducerii Metrorex către Sindicat.

Propunerea şefului Metrorex înseamnă, practic, revenirea la salariile anterioare majorării cu 18% din toamna anului trecut, creştere acordată în plină pandemie şi cu măsluirea datelor financiare, potrivit fostului ministru al transporturilor, Cătălin Drulă.

Sursa foto: Facebook/Metrorex

Comentarii

  1. De ce nu la șefi?Au salariile mai mari?Așa a lăsat Drula instructii sa destabilizeze tot și să vina sa își ia șpagă de la trenurile care veni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *