Samsung Electronics ia în considerare să crească prețurile semiconductorilor în acest an, pe care îi produce cu până la 20%

Redacția mai 15, 2022 0 comentarii
semiconductori placa

Samsung Electronics discută cu clienţii creşterea preţurilor pentru semiconductorii pe care îi produce pe bază de contract, cu până la 20%, în acest an, potrivit unui articol publicat de Bloomberg, preluat de Reuters, scrie News.ro.

Măsura, care ar urma să fie aplicată din a doua jumătate a acestui an, face parte dintr-un efort la nivel de industrie de a creşte preţurile pentru a acoperi costurile în creştere ale materialelor şi logisticii, a scris Bloomberg, citând oameni familiarizaţi cu problema.

Preţurile cipurilor fabricate pe bază de contract ar putea creşte cu aproximativ 15% până la 20%, în funcţie de nivelul de sofisticare, potrivt Bloomberg, adăugând că Samsung a încheiat negocierile cu unii clienţi în timp ce cu alţii se află încă în discuţii.

Samsung Electronics a refuzat să comenteze.

Compania este al doilea cel mai mare producător de cipuri din lume, după Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC”.

TSMC a prognozat o creştere de până la 37% a vânzărilor de semiconductori în trimestrul curent, spunând că se aşteaptă ca oferta să rămână foarte strânsă în acest an, pe fondul unei crize globale de semiconductori care a permis producătorilor să perceapă preţuri premium.

Samsung a declarat într-o conferinţă telefonică privind veniturile, organizată la sfârşitul lunii aprilie, că cererea clienţilor majori pentru fabricarea de cipuri pe bază de contract a fost mai mare decât capacitatea sa disponibilă şi că se aşteaptă ca deficitul de aprovizionare să continue.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *