Sancțiunile americane împotriva Rusiei nu vizează fluxul de petrol și de gaz pe piețele mondiale (responsabil american)

sonda petrol titei sursa pexels

Sancțiunile împotriva Rusiei decise marți de administrația Biden nu sunt destinate să lovească piețele mondiale de energie, a declarat un responsabil al departamentului american de Stat, care a preferat să-și păstreze anonimatul, potrivit agenției Reuters, citată de publicația boursorama.com.

“Sancțiunile impuse astăzi și cele care ar putea fi decise în curând nu vizează fluxul de petrol și de gaz”, a precizat acest responsabil. “Dorim ca piețele să noteze că nu este necesar să majoreze prețul pentru moment.”

În ciuda eforturilor administrației Biden pentru a menține calmul pe bursele petrolului, prețul aurului negru a testat pragul de 100 de dolari pe baril după ce Moscova a ordonat intrarea trupelor în regiunile separatiste din estul Ucrainei.

Acest responsabil american a adăugat că nimic din ce se întâmplă în Ucraina în prezent sau în zilele următoare nu ar trebui să afecteze fluxul de petrol pe piețele mondiale.

Responsabili americani au colaborat cu țările producătoare de petrol din Organizația țărilor exportatoare de petrol (OPEC) și cu marile țări consumatoare pentru a acționa, în caz de nevoie, în sensul calmării piețelor de energie, a adăugat el.

“Vom fi pregătiți să acționăm rapid pentru a face față oricărei creșteri a prețului care ar rezulta fie din efectele pe teren, fie dintr-un risc politic crescut”, a declarat oficialul american. “Nu suntem aici, pentru moment”.

Mai multe țări occidentale au anunțat sancțiuni împotriva Rusiei după ce Vladimir Putin a recunoscut independența celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei.

 

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.