Satul Viscri va avea o nouă atracţie turistică: o gospodărie săsească autentică / CJ Brașov vrea să acorde 7,6 milioane de lei pentru a reabilita o casă deținută de Fundaţia Mihai Eminescu Trust

Viscri 140

Satul Viscri, unde deţine o proprietate şi regele Marii Britanii, Charles al III-lea, se va îmbogăţi cu o nouă atracţie turistică: o gospodărie săsească autentică. Proiectul va fi realizat cu bani accesaţi de Fundaţia Mihai Eminescu Trust, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Braşov, anunță Bună Ziua Brașov.

De altfel, în şedinţa de plen de astăzi, 8 decembrie, a Consiliului Judeţean Braşov, aleşii vor aproba un act normativ necesar completării dosarului de finanţare.

Conform proiectului de hotărâre, valoarea proiectului este de 7.697.969 lei, cu tot cu TVA.

Gospodăria care face obiectul proiectului este în vecinătatea bisericii fortificate şi a fost abandonată în anii 1990, odată cu exodul saşilor. Proprietatea a aparţinut în trecut uneia dintre cele mai înstărite familii din sat, a fost recent achiziţionată de către Fundaţia Mihai Eminescu. Aceasta este formată din trei corpuri de clădire (casa, o anexă şi şura) şi din grădină, iar în urma expertizelor tehnice, specialiştii au stabilit că cele trei construcţii sunt într-un stadiu destul de avansat de degradare, unele porţiuni fiind prăbuşite.

Sursa foto: Bună Ziua Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *