Se trag gaze acasă la Ghiță Ciobanul

gaze, aragaz, foc

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transalpina Gaz a scos la licitație în SICAP un contract de 50 de milioane lei pe 12 luni, pentru extinderea rețelei de gaz în Mărginimea Sibiului, localitățile Jina, Poiana Sibiului, Tilișca, Rod. Acesta este un proiect care este finanțat cu 42 de milioane lei din fonduri europene nerambursabile, Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Comuna Jina este locul de baștină al Ciobanului Ghiță, vedeta unei campanii Vodafone care a durat ani de zile.

Proiectul presupune înființarea unui sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale în cele patru localități, în lungime totală de peste 65 de kilometri. Potrivit caietului de sarcini, se are în vedere creșterea standardelor de viață a locuitorilor zonei prin racordarea a 3.300 de gospodării, precum și realizarea de racorduri individuale pentru fiecare imobil în parte, gospodării, 12 racorduri pentru instituțiile publice (școli, unități medicale).

„Suntem la începutul unui drum care va aduce în viața oamenilor din comunele noastre o alternativă modernă de confort. Am convingerea că vom parcurge, beneficiind de același sprijin ca și până acum, cu rapiditate etapele următoare (încheierea contractului de finanțare, organizarea procedurilor de licitație etc.) și că într-un orizont de un an și jumătate vom vedea rezultatele în teren”, spunea, anul trecut, primarul din Jina și totodată președintele Transaplina, Vasile Beschiu, cu ocazia anunțării faptului că proiectul de gaze din Mărginimea Sibiului a fost declarat eligibil pentru finanțare în POIM.

Ofertele se deschid în 25 octombrie, departajarea lor se face în funcție de preț și de durata de execuție. Dacă firma ofertantă își asumă că face lucrările în nouă luni, primește punctajul maxim la evaluare.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *