Se vinde unul dintre cei mai importanți retaileri de lux pentru 2,65 miliarde de dolari

luxury shopping, cumparaturi Sursa foto: Pexels

HBC, compania mamă a Saks Fifth Avenue, va achiziţiona lanţul de magazine universale Neiman Marcus, într-o afacere de 2,65 miliarde de dolari, au declarat companiile americane, oferindu-le o putere de negociere mai puternică cu furnizorii şi o capacitate mai mare de a controla costurile, transmite Reuters, citat de News.ro.

Acordul survine în timp ce comercianţii cu amănuntul de bunuri de lux se luptă cu încetinirea cererii, deoarece ratele ridicate ale dobânzilor şi inflaţia îi obligă pe clienţi să îşi restrângă bugetele, în urma unui boom al comerţului cu amănuntul cuy produse de lux după pandemie.

HBC a declarat că va înfiinţa Saks Global, o entitate combinată a Saks Fifth Avenue, Neiman Marcus şi alte active imobiliare şi retail de lux.

Neiman a depus cerere de protecţie în caz de faliment în 2020, după ce pandemia a forţat închiderea Neiman şi a altor magazine din Statele Unite, zdrobind veniturile companiei.

Neiman Marcus este cunoscută pentru vânzarea de rochii de designer, pantofi, genţi şi alte produse de lux, pentru clienţii bogaţi.

Marc Metrick, CEO al afacerii de comerţ electronic Saks, va conduce compania combinată.

Saks Global, ca entitate combinată, va concura cu Nordstrom, Bloomingdale’s şi Macy’s, care este în discuţii pentru a fi vândută către Arkhouse Management şi Brigade Capital Management, pentru aproximativ 6,9 miliarde de dolari.

HBC şi Neiman au declarat că retailerul online Amazon.com şi furnizorul de software de management al relaţiilor cu clienţii Salesforce vor fi, de asemenea, investitori în Saks Global, oferind tehnologie, logistică şi asistenţă pentru integrarea inteligenţei artificiale.

Investitorul existent al HBC Rhone Capital, o firmă de capital privat, va fi investitorul principal în Saks Global.

HBC finanţează preluarea cu fonduri strânse de la acţionari noi şi existenţi şi prin datorii. Firma de capital privat Apollo Global Management oferă 1,15 miliarde de dolari prin datorii.

Proprietarul Saks a asigurat, de asemenea, o finanţare prin datorii de 2 miliarde de dolari de la un sindicat al băncilor de pe Wall Street.

JPMorgan şi Lazard au fost consilierii financiari ai Neiman Marcus Group în cadrul tranzacţiei.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *