Secretar de stat la Transporturi : licitația pentru execuția Drumului Expres Focșani-Brăila va fi lansată peste aproximativ două luni

Drum Expres Craiova Pitești Lot 3 deschidere

Licitația pentru proiectarea și execuția Drumului Expres Focșani-Brăila ,,Milcovia Expres” ar urma să fie lansată în aproximativ două luni, a anunțat miercuri, 15 mai, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu. Proiectul drumului de mare viteză se discută miercuri în Consiliul tehnico-economic (CTE) al CNAIR, iar în următoarele două săptămâni va fi obținut Avizul de Mediu.

Drumul Expres Focșani-Brăila are o lungime de 73 kilometri și include 3 loturi. Pe traseu sunt 57 de structuri și șase noduri rutiere (Focșani, Milcovul, Măicănești, Corbu, Siliștea și Brăila) :

,,Am primit multe întrebări despre Drumul Expres Focșani – Brăila. Vă prezint aici stadiul la zi al acestui drum de mare viteză, după cum urmează:

vinerea trecută a fost emisă decizia de mediu și urmează să se emită și Acordul de Mediu în perioada următoare (2 săptămâni);
au fost identificați toți proprietarii și a fost finalizată documentația de expropriere, fiind avizată deja de OCPI;
astăzi urmează să fie analizată în Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR, iar în funcție de acest CTE, va intra în procedurile administrative de aprobare, urmând a fi înaintată documentația către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii MTI pentru avizare în CTE – MTI;
– în baza acestui aviz al CTE – MTI, urmează înaintarea documentației către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru a fi avizată în Consiliul Interministerial;
– după obținerea tuturor avizelor în consiliile de mai sus, urmează elaborarea proiectului de Hotărâre de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, care va fi supus avizării pe circuitul intern al MTI;
avizarea proiectului de Hotărâre de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici în circuitul extern al ministerelor avizatoare (Finanțe, Justiție, etc);
– aprobarea proiectului de Hotărâre de Guvern în ședința Guvernului României;
elaborarea caietului de sarcini pentru proiectare și execuție lucrări;
– lansarea licitației pentru proiectare și execuție lucrări in aproximativ 2 luni.
Drumului Expres Focșani – Brăila va avea o lungime de 73,5 km și este împărțit în trei loturi:
𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝟭 (28,2 km), care începe de la nodul rutier Focșani cu Autostrada A7 și se termină la nodul rutier Măicănești;
– 𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝟮 (37,6 km), de la descărcarea provizorie din DJ204B, DN23B până la descărcarea provizorie din DJ255A;
– 𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝟯 (7,7 km), de la nodul rutier Siliștea până la nodul rutier cu Podul peste Dunăre de la Brăila/Galați – Tulcea.” Ionel Scrioșteanu
Harta Drum Expres Focșani-Brăila
Sursa : Ministerul Transporturilor
Contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru Drumul Expres Brăila – Focșani a fost semnat în vara anului 2020 cu Acciona (Spania) și avea termen de finalizare decembrie 2022. Ultimul termen pentru predarea documentației este octombrie 2024, după 9 acte adiționale.
De la Buzău la Brăila, contractul pentru studiu de fezabilitate și proiect tehnic a fost prelungit pentru primăvara 2025.

Comentarii

 1. Licitația pentru execuția Drumului Expres Focșani-Brăila va fi lansată peste aproximativ două luni si va dura aproximativ cinci ani.
  😵
  Despre Drumului Expres Buzau-Brăila ce se poate spune?
  Tot in sertar stă!😬

  • Cum organizeaza licitatia de executie in doua luni (iulie 2024) daca studiul de fezabilitate se finalizeaza in octombrie 2024? Poate ne explica Grindeanu sau Scriosteanu.
   De drumul expres Braila – Slobozia – Calarasi ce sa mai aude? Zona Galati-Braila este totusi a doua aglomerare urbana dupa Bucuresti, si cu toate astea, nu are nicio conexiune cu o autostrada.

   • Acum o sa iasa Grinda sa zica de Podul Braila, DEx Braila-Galați si restul bla, bla,bla.
    Zona Galati-Braila e uitată!
    Acum in campania electorala inaureaza porturi(!!), centuri, podețe, samd.
    Pentru voturi!😬

    • Mda. Sa ne pregătim pana în octombrie o sa pupam multe anunturi goale. S-a deschis sezonul anunturilor politica électorale.
     Pana nu iese în Seap si nu se suspenda în ultima zi, astea-s vorbe goale

 2. Incerc sa inteleg de ce sunt propuse doua drumuri expres unul la Buzau, unul la Focsani. De ce nu s-a propus o autostrada, poate cu 3 benzi pe sens, pana in A7 la Ramnicul Sarat? Incerc sa prind firul lor logic, dar imi scapa.

  • Logica e sa bună. Sa legi și nordul și centrul țării de podul de la Brăila si aglomeratia pe Dunare… iar cei din Sud+ Buc au A2.
   În condițiile actuale diferența între Dex și A e mica. Nimeni Din Păcate nu respecta limita de viteza în Romania

  • E greu sa intelegi logica unor politicieni vremelnici, fara expertiza in domeniu, care fac promisiuni de care eu personal m-am scarbit. Logica ar fi ca in acest moment la Palatul Victoria se gaseste o persoana din Buzau care are nevoie de sustinere la urne din partea asta de tara. Sper sa n-o obtina.
   Aceste trasee vor ramane doar desenate pe o harta. Nu stim care este sursa lor de finantare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *