Sectorul 5 al lui Piedone va fi “Smart City” în 2030. Cine va lucra la acest lucru?

Cristian Popescu Piedone Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Firma Urban Scope este câștigătoarea unei licitații organizate de Primăria Sectorului pentru elaborarea strategiei Smart City Sector 5, cu o ofertă câștigătoare de 768.000 lei.

Ce va face Urban Scope, firmă de consultanță din București care este specializată în elaborarea unor astfel de strategii, este de a dezvolta și implementa aplicații informatice pentru alocare și gestionare fonduri nerambursabile locale din fonduri publice pentru activități non-profit de interes general care au ca scop o planificare strategică și simplificarea procedurilor administrative.

Strategia SMART CITY pentru perioada 2023-2030 este un instrument de planificare strategică ce permite construirea unui plan de dezvoltare și modernizare a unei unități administrative-teritoriale, prin stimularea utilizării tehnologiilor inovative cu impact pozitiv asupra calității vieții cetățenilor, protejării mediului, dezvoltării mediului de afaceri și a dezvoltării durabile a comunității locale și societatii in general. “Un sector ”SMART” este acela care colectează informații și folosește tehnologia modernă pentru a fluidiza traficul, a îmbunătăți transportul public, relația cetățenilor cu autoritatea, condițiile de locuire și sistemul de sănătate și educație, a reduce poluarea și consumul de energie”, spun reprezentanții PS5, al cărui edil este Cristian Popescu Piedone.

Urban Scope SRL a fost înființată în anul 2016 și are sediul în Bucureşti. Administrator și unic asociat este Marian Radu Dragomir. În anul 2022, societatea a avut o cifră de afaceri de 17.146.689 de lei, un profit net de 7.983.023 de lei și 18 angajați, potrivit datelor termene.ro.

Firma are proiecte finanţate din fonduri europene în valoarea de peste 350 de milioane de euro, care se află în diferite stadii de derulare în  Constanţa, Buzău, Focşani, Drobeta Turnu Severin, Călăraşi, Sibiu şi Iaşi. Conceptele Urban Scope de dezvoltare a oraşelor, incluse în aceste proiecte, au presupus: sisteme inteligente de management al traficului şi transportului public, soluţii de sistematizare rutieră cu introducerea benzilor unice de transport, centre de comandă şi control pentru monitorizarea utilităţilor publice, sisteme inteligente de iluminat ecologice cu telemanagement, crearea de hub-uri de transport, soluţii alernative de mobilitate, platforme software de integrare a soluţiilor de mobilitate, concepte de regenerare urbană care includ elemente economie circulară.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Niste idioti, au inebunit cu digitalizarea curului, control si monitorizare…… au cazut in capcana big brother cu mare succes.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.