Şefa BCE Christine Lagarde pledează pentru o Europa mai puternică, care să fie pregătită pentru o posibilă victorie a lui Donald Trump

Christine Lagarde Banca Central Europeană Sursa foto: europarl.eu

Preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a declarat că Europa trebuie să fie ”puternică acasă” şi să treacă la ofensivă, în faţa unei posibile reveniri a lui Donald Trump la Casa Albă, transmite CNBC, potrivit news.ro.

”Cea mai bună apărare, dacă aşa vrem să privim lucrurile, este atacul”, a spus Lagarde la Forumul Economic Mondial de la Davos, ca răspuns la comentariile despre perspectivele pentru Europa după viitoarele alegeri din SUA.

”Pentru a ataca corect, trebuie să fii puternic acasă. A fi puternic înseamnă a avea o piaţă puternică şi profundă. Având o adevărată piaţă unică”, a adăugat ea.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Europa se confruntă cu un viitor incert în relaţia cu cel mai apropiat aliat internaţional, în urma alegerilor din SUA.

Realegerea preşedintelui american Joe Biden ar continua probabil situaţia actuală, în timp ce o victorie pentru Trump, care este unul dintre favoriţi pentru a câştiga nominalizarea republicană, ar putea reduce sprijinul economic şi politic.

Având în vedere acest lucru, Lagarde a spus că Europa ar trebui să investească mai mult pe pieţele sale de capital pentru a finanţa investiţii, cum ar fi, de exemplu, în tranziţia verde.

Posibilitatea ca Trump să câştige un al doilea mandat la Casa Albă a fost un subiect fierbinte la întâlnirea liderilor politici şi de afaceri din Elveţia săptămâna aceasta.

În timpul primului său mandat, Trump a criticat adesea dependenţa economică a Europei de SUA, inclusiv în cadrul NATO.

De atunci, el a vorbit despre retragerea finanţării SUA pentru Ucraina, pe care o consideră o problemă europeană.

Lagarde a vorbit în cadrul unui panel al Bloomberg alături de ministrul german de Finanţe, Christian Linder, care a fost de acord că investiţiile pe piaţă sunt cea mai bună cale pentru Europa de a-şi îmbunătăţi autosuficienţa.

Acest lucru este deosebit de important în faţa subvenţiilor masive din SUA pentru proiecte ecologice, a menţionat el.

”Trebuie să evităm o cursă de subvenţii. Nu ne putem permite. Dezavantajul nostru competitiv în comparaţie cu SUA nu este cel al subvenţiilor, ci funcţia pieţei noastre private de capital”, a spus Linder, menţionând că nu este clar dacă un astfel de sprijin va fi continuat sub o nouă administraţie republicană.

Linder a adăugat că o astfel de investiţie ar ajuta Europa să promoveze o relaţie transatlantică mai puternică, în special cu o conducere mai eurosceptică de cealaltă parte a Atlanticului.

”A fi un partener atractiv la nivelul de egalitate când vine vorba de situaţia economică şi când vine vorba de o împărţire echitabilă a poverii sub umbrela NATO, este tot ce putem face pentru a fi într-un parteneriat bun cu Statele Unite”, a spus el.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Daca oamenii si-ar scoate ‘reptila’ din creier si n-ar mai simti frica … ‘Amigdala’, mama ‘flee or fight’, 450 000 000 B.C. at least…

    Germania nu mai e competitiva in raport cu nimic, asa ca-si incearca ultima carte : Militarismul.

    Faci socoteala, da crash GPT-ul.

    Nu indrazneste nimeni sa faca o socoteala cu tot ce s-ar fi facut de banii dati la NATO 20 de ani, asta daca s-ar fi facut ceva corect cu ei. Intrebati Google Bard, veti ramane surprinsi.

    Nu-l puneti sa faca tab-uri cu contributiile ‘infrastructura /sanatate + NATO 50/50’ ca n-o sa-i iasa, ajustat inflatiei, fara. Enjoy ! (si asta doar Romania)

    Lumea asta a tot fost jupuita de paranoi ‘military’ pt. ca-s unii nebuni la Putere si asta pt. ca de fapt acolo unde ai nebuni de controleaza o tara, nu exista strop de democratie.

    Evident, pe ‘principiul’ “Our boys didn’t die for nothing”, tot acest armament ce urmeaza sa fie produs nebuneste va trebui si vandut si implicit consumat, cumva…

    Istoria spune clar : Dupa fiecare razboi, Lumea a fost mai saraca… Cu cateva exceptii… E bine sa intelegem cu totii DE CE !? .

  2. ‘On-topic’: Explica Mark Blyth perfect : “Need the State, don’t want to pay for it.”

    Europenii au austeritatea in sange, mai putin popoarele latine, din fericire !

    Ce se faceau nemtii daca nimeni nu voia sa le cumpere produsele, ei sa stranga ciorapul ?

    Ia, sa fim cu totii nemti sa vedem ce se alege de lumea asta ! Morometi cu totii ! “Nu vand ! Nu cumpar !” Chitre !

    AICI ZACE CINISMUL de fapt : europenilor le convine maxim ca americanii sa fie saraciti si jupuiti investind in armament care ar treui sa ‘protejeze’ intreaga planeta, pe carca lor grea muncita, flamanzita, infrigurata, diabetizata, sclerozata etc. etc. etc. SI NEINTREBATI DEMOCRATIC ! (Via Referendum) In special pe ce Sume si de cate Decenii.

    Nu stiu cum lumea asta poate sa pretinda strop de demnitate cand ai atatia oameni ai strazii in cele mai bogate tari din lume.

    “Welcome to Planet Earth, a Planet Governed by Murderous Monkeys”.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.