Șefa CNAIR: Peste trei ani, România va fi un șantier deschis. Avem nevoie de peste 1.000 de ingineri

Redacția iul. 8, 2021 1 comentarii
Construcții facilități fiscale scutiere

Peste trei ani, România va fi un șantier deschis și va avea nevoie de peste 1.000 de ingineri, a transmis directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Peste trei ani, România va fi un șantier deschis, în toate provinciile istorice. Moldova va fi toată în șantier. Transilvania va fi în șantier. Sibiu – Piteși va fi în lucru. Cu cine lucrăm?…Noi avem nevoie de peste 1.000 de ingineri în următorii ani. Îi invit pe absolvenții de licee spre o meserie frumoasă, spre o meserie care face istorie”, a declarat Mariana Ioniță, director CNAIR, la o conferință organizată de către Universitatea Tehnică de Construcții București, dedicată tinerilor absolvenți de liceu.

Într-un mesaj video, Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor și al Infrastructurii a declarat la rândul său că România are nevoie de proiectanți, de ingineri și i-a încurajat pe absolvenții de liceu să se înscrie la UTCB, arată brasov.net.

„Din ce în ce mai des ne confruntăm cu lipsa personalului specializat. Pe această cale vreau să adresez un îndemn tinerilor absolvenții de liceu să aleagă facultățile cu specialziarea inginerie,” a declarat Adrian Udeanu, director direcția tehnică a CNAIR.

România se va confrunta cu un dezastru din cauza lipsei forței de muncă în construcții în următorii trei-cinci ani, când majoritatea licitațiilor publice vor trebui reluate, anticipa în primăvara anului 2018 Cristian Erbașu, reprezentant al Federației Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC).

sursa foto: Facebook/ FMI

Comentarii

 1. Tinerii români merg pe vase de croazieră spre aventuri, viata usoara fara efort.
  Cine sa învețe?
  Cine sa se instruiască?
  Vor fi o sută, doua dar 1000 de unde?
  Acordati 500 de burse tinerilor români din Moldova, Ucraina, Serbia si veti avea ingineri!
  Sau ii aduceți din Vietnam, Egipt, India!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *