Şefa Comisiei Europene transmite că Europa trebuie să discute dur cu autoritățile din China cu privire la practici comerciale neloiale, la o zi după un mesaj similar din SUA

ursula von der leyen © European Union 2020 – Source : EP

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat marţi că Europa trebuie să discute dur cu China cu privire la practicile sale comerciale percepute ca neloiale, în mod similar apelurilor făcute în ziua precedentă de secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, relatează CNBC.

Vorbind înainte de călătoria cancelarului german Olaf Scholz la Beijing, care va avea loc în cursul acestei săptămâni, von der Leyen a spus că firmele europene ar trebui să aibă acelaşi acces pe piaţă în China ca şi firmele chineze în Europa, potrivit comentariilor citate de Reuters.

De asemenea, ea l-a îndemnat pe liderul german să ia o poziţie dură faţă de autorităţile chineze în ceea ce priveşte supracapacitatea şi practicile competitive neloiale.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Aceasta vine după ce Yellen a spus luni, pentru CNBC, că nu va exclude nicio măsură din SUA, inclusiv potenţiale tarife, împotriva Chinei, pe fondul îngrijorării că Beijingul inundă în mod intenţionat pieţele internaţionale cu produse ieftine de energie verde.

”Nu aş exclude nimic în acest moment. Trebuie să păstrăm totul pe masă. Vrem să lucrăm cu chinezii pentru a vedea dacă putem găsi o soluţie”, a spus Yellen într-un interviu cu Sara Eisen de la CNBC.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Temeri de supracapacitate din China

Supracapacitatea chineză a devenit un punct major de tensiune diplomatică, SUA şi aliaţii săi contestând că producţia în exces şi mărfurile subvenţionate din China subminează afacerile autohtone.

China, la rândul său, neagă afirmaţiile, ministrul chinez al Comerţului Wang Wentao afirmând duminică că creşterea industriei tehnologiei ecologice a Chinei – care include vehicule electrice, panouri solare şi baterii litiu-ion – este rezultatul ”inovaţiilor constante”.

Până acum, Uniunea Europeană a rezistat implementării unor măsuri punitive, având în vedere legăturile sale comerciale puternice cu a doua mare economie din lume.

Berlinul, în special, a fost reticent să aplice tarife asupra industriei de vehicule electrice din Beijing, de teama unor represalii asupra propriei sale industrii auto importante – o cale cheie pentru exporturile germane către China.

Vorbind luni, înaintea călătoriei sale de trei zile în China, Scholz a spus că este sceptic cu privire la necesitatea unor astfel de tarife, a declarat un purtător de cuvânt, potrivit Reuters. Asta în ciuda unei anchete mai ample în desfăşurare a UE privind ”dumpingul” vehiculelor electrice chinezeşti subvenţionate în Europa.

Scholz urmează să sosească duminică în China, pentru o vizită care va include o întâlnire cu preşedintele chinez Xi Jinping şi premierul Li Qiang. Lui i se vor alătura trei miniştri şi câţiva directori din mediul de afaceri, potrivit presei. Vizita este a doua a lui Scholz în China de când a devenit cancelar şi prima din noiembrie 2022.

Comentarii

  1. Escroaca Ursula von der Leyen ar face bine sa publice spaga incasata pentru stergerea actelor teroriste de distrugere si retelele de crima organizata institutionala romanesti din MCV in care aparea implicat presedintele Iohannis, motiv pentru care cancelarul Olaf Scholz a transmis presedintelui Biden sa n-o ia in calcul pentru sefia NATO.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.