Șeful ANAF, despre controale la companii: N-o să irosesc forța de control a ANAF controlând firmele mici. Trebuie să direcționăm efectivele către marii contribuabili”

Lucian Ovidiu Heius, presedinte ANAF Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lucian Heiuș, președintele ANAF, a respins acuzațiile conform cărora inspectorii din subordinea sa „vânează” micii întreprinzători, în loc să se îndrepte spre marii evazioniști. Acesta a precizat că urmărește creșterea gradului de colectare, iar verificările se fac inclusiv la multinaționale.

„Eu am spus, când am preluat mandatul de președinte ANAF, că n-o să irosesc forța de control pe care o are ANAF controlând firmele mici. Trebuie să direcționăm efectivele pe care le avem către marii contribuabili, ci mai ales unde e evaziunea fiscală. Atunci, facem analize de risc la care lucrăm lună de lună. De cinci luni nu cred poate o firmă să spună că a fost controlată cum era în anii precedenți. Antifrauda s-a dus spre locurile unde chiar se face marea evaziune fiscală”, a declarat Heiuș, într-un interviu pentru B1TV.

El afiră că sunt „multe legende urbane” și că va verifica în acest an cum pot funcționa unele firme făcând pierdere mai mulți ani la rând.

„Pe de altă parte trebuie să fim corecți, că sunt și multe legende urbane. Direcția generală de administrare a marilor contribuabili furnizează 48% din totalul încasărilor la bugetul general consolidat. Și vorbim de 3000 și un pic de firme. În luna august am semnat 550 de mari contribuabili, multinaționale, care au intrat în inspecție fiscală, adică 18,7% din total multinaționale care își desfășoară activitatea în România. 128 aveau pierdere recurentă, 2 – 3 ani cu pierdere constată. Nu i-a întrebat nimeni, anul ăsta o să-i întrebe cineva să vedem cum pot funcționa atâția ani făcând pierdere”, a declarat Lucian Heiuș în cadrul emisiunii „Selectiv”, moderată de Dan Bucura pe B1 TV.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

  1. Tot cu dedicatie ca talharul Iohannis cand ordona premierului, ala, ala…sa-si ”curete toate bubele” ca sa-l pot promova apoi reteaua de crima organizata inscaunata in justitie distrugea tot, dosare, probe, martori, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *