Șeful CNAIR: Lucrările pe șantierul Drumului expres Brăila – Galați (DEx6) se apropie de 85%/ Circulația ar putea fi deschisă mai devreme de anul 2025

Drum Expres Craiova Piteşti Lot 2 UMB

Stadiul lucrărilor pe șantierul Drumului expres Brăila – Galați (DEx6) se apropie de 85%, spune directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

El a scris pe Facebook că la podul hobanat peste Siret, în lungime de 307 m (al doilea ca mărime în România după cel de la Agigea) se toarnă acum pilonii centrali. Construcția acestei structuri de 1,7 km care include viaducte, un pod de beton și un pod metalic în arc, a depășit stadiul fizic de 70%, a precizat șeful CNAIR. În acest ritm circulația pe Drumul Expres Brăila – Galați poate fi deschisă mai devreme de anul 2025 asa cum prevede termenul contractual, a adăugat Pistol.

Drumul Expres Brăila – Galați are o lungime de 10,76 km, iar valoarea construcției este de 449,42 milioane lei (fără TVA).

Vizita precedentă pe șantierul Drumului expres Brăila -Galați (DEx6) a avut loc în urmă cu două luni, când lucrările erau la un stadiu de 80%, spunea directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, care menționa și atunci că lucrările trebuie încheiate până la sfârşitul acestui an.