UPDATE Șeful companiei AeroItalia spune că ar vrea să cumpere compania românească Air Connect, înființată anul trecut de către un fost director în Blue Air și de controversatul om de afaceri Dorin Ivașcu/ Ce spun reprezentanții Air Connect

AirConnect

Gaetano Intrieri, CEO-ul AeroItalia, companie aeriană italiană fondată în 2022, a dat de înțeles, în cadrul unui interviu acordat pentru publicația italiană Avionews, că ar vrea să cumpere compania românească Air Connect, care a fost lansată în martie 2022.

Compania aeriană italiană zboară de aproape 15 luni și vrea să achiziționeze transportatorul românesc pentru a se extinde pe piața regională, potrivit șefului AeroItalia.

Răspunsul Air Connect:

Reprezentanții companiei transmit că nu există în acest moment niciun document semnat pentru preluarea companiei de către Aeroitalia, însă spun că au existat în trecut discuții cu această companie și dau de înțeles că ar fi dispuși să vândă Air Connect.

„Având în vedere solicitările primite din partea reprezentanților mass media cu privire la declarațiile reprezentanților Aeroitalia, vă transmitem pe această cale că nu există niciun fel de document semnat prin care Air Connect Aviation Group S.A. să fie înstrăinată către Aeroitalia. Discuții exploratorii au existat atât cu această companie cât și cu alți investitori interesați, la momentul la care respectivele discuții se vor concretiza, vom informa opinia publică”, potrivit unui mesaj transmis de Tudor Constantinescu, director general AirConnect.

În spatele companiei Air Connect se află un fost director de la Blue Air, care în urmă cu nouă ani a fost implicat în cumpărarea Blue Air de la omul de afaceri Nelu Iordache, și mai mulți acționari în directă legătură cu omul de afaceri Dorin Ivașcu, care controlează Aeroportul Tuzla și care a fost șef la birouri externe ale Tarom în perioada comunistă. Economedia a scris aici mai multe despre cine este în spatele companiei Air Connect.

Compania a anunțat în luna septembrie un parteneriat cu AeroItalia, după cum a scrie Economedia aici. La vremea aceea Air Connect anunța că  va prelua curse de la Blue Air, după ce compania low-cost a anunțat că vor fi „transferate servicii interne”. Compania  a evitat atunci să răspundă întrebărilor G4Media și Economedia referitoare la detalii despre cursele pe care le va prelua de la Blue Air și modul în care acest lucru se va desfășura. La momentul acela, compania a amânat începerea zborurilor regionale regulate din România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *