Șeful Goldman Sachs le spune partenerilor că ar fi trebuit să taie locuri de muncă mai devreme

Redacția feb. 13, 2023 0 comentarii
Goldman Sachs birouri

Directorul general al Goldman Sachs, David Solomon, a declarat în cadrul unei adunări private a directorilor companiei că a greșit că nu a redus numărul de locuri de muncă mai devreme în 2022, potrivit unor surse Financial Times.

Vorbind în fața a aproximativ 400 de parteneri Goldman la o întâlnire cu ușile închise din Miami în această săptămână, directorul general a spus că și-a asumat responsabilitatea pentru că a fost lent în reducerea numărului de angajați și în diminuarea investițiilor în proiecte noi atunci când a devenit evident că va avea loc o încetinire semnificativă a afacerilor.

Goldman a așteptat până în ianuarie pentru a reduce 3.200 de locuri de muncă, aproximativ 6,5% din forța sa de muncă, ca parte a celui mai mare exercițiu de reducere a costurilor al băncii din ultimii ani. Solomon a recunoscut că acest lucru ar fi fost mai puțin drastic dacă ar fi luat măsuri mai devreme.

Profitul net al Goldman în 2022 a scăzut cu aproape 50% față de profitul record din 2021, pe fondul unor comisioane bancare de investiții mult mai mici, a unor reduceri de preț la activitatea de gestionare a activelor și a pierderilor din divizia de tehnologie financiară.

Un purtător de cuvânt al băncii a declarat că „ar fi fost neobișnuit să nu se abordeze procesul de reducere a numărului de angajați în acest an” în cadrul reuniunii partenerilor.

Reducerile de locuri de muncă au urmat unei expansiuni rapide, în timp ce Goldman s-a lansat în noi afaceri, făcând în același timp o pauză în timpul pandemiei, în care a făcut o eliminare anuală a angajaților cu cele mai slabe performanțe.

Solomon, care s-a adresat partenerilor timp de aproximativ o oră, s-a folosit de comentariile sale pentru a sublinia forța de bază a activității Goldman în domeniul tranzacțiilor și al serviciilor bancare de investiții, care au câștigat cotă de piață în ultimii ani.

„Speranța este că, prin această întâlnire, le oferim partenerilor transparență, iar ei se simt împuterniciți să meargă și să spună această poveste oamenilor cu care lucrează. Cred că am reușit acest lucru”, a declarat pentru Financial Times Ericka Leslie, director administrativ al Goldman și copreședinte al comitetului de parteneriat.

De la preluarea funcției de director general al Goldman în 2018, Solomon și-a stabilit obiectivele de extindere a cotei de piață în cadrul activităților sale existente, diversificându-se în același timp în domenii mai noi, cum ar fi serviciile bancare pentru consumatori, gestionarea averilor și gestionarea activelor.
Diversificarea în afaceri care promit venituri stabile ar putea ajuta Goldman să atingă un multiplu bursier mai mare, investitorii acordând în prezent o evaluare mai mică punctelor forte istorice ale băncii, respectiv investment banking și trading, din cauza volatilității acestora.

Sursa foto: GoldmanSachs.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *