Șeful MOL Ungaria, companie unde inclusiv statul este acționar, critică taxele speciale introduse de guvernul maghiar: „Vor fi ca trupele sovietice staționate temporar în țara noastră”

benzinarie mol carburant pompa alimentare ful sursa foto: Facebook/ MOL

Zsolt Hernádi, liderul companiei maghiare MOL, unde inclusiv statul ungar este acționar, critică, într-un articol de opinie, taxele speciale introduse de Ungaria, scrie Telex.

„Dar cât timp mai trebuie să menținem taxele speciale „extraordinare”? Nu trebuia ca 2022 să fie ultimul an? Apoi au rămas pentru 2023 și anul acesta, și se pare că și anul viitor. Aceste taxe vor fi ca trupele sovietice staționate temporar în țara noastră. Când va reveni normalitatea? Când ne vom întoarce la mijloacele încercate și testate în locul neortodoxiei?” – își pune întrebarea într-un articol de opinie din Mandiner, directorul general al Mol, Zsolt Hernádi.

Contrar afirmațiilor guvernului, scrie Hernádi, nu există o taxă care să nu fie încorporată în prețuri.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

„Dacă reduceți randamentul pentru investitori, veți avea o lipsă de investiții, dacă o transferați furnizorilor, veți avea o bază de furnizori în scădere – și asta va provoca o creștere a prețurilor”, scrie el.

„Și de ce să pedepsim companiile care produc un produs care a devenit foarte solicitat și a adus profituri suplimentare? De ce să le penalizăm pe cele care pot reuși în circumstanțe extreme? În cazul Mol, de exemplu, profitul înainte de impozitare în Ungaria nu mai este suficient pentru a plăti impozitul maghiar. Se ajunge la amețeli”.

Potrivit acestuia, „nu se poate face totul” și nu se poate impozita și aștepta în același timp creșterea producției. „Statul trebuie să lase mai întâi loc pentru industrie și să nu ia banii pentru investiții pentru a avea ce impozita mâine”, crede șeful Mol.

Potrivit lui Hernádi, este vorba și de eficiența cu care statul folosește banii pe care îi colectează. Dacă aceștia sunt folosiți pentru stingerea incendiilor, acoperirea găurilor, finanțarea investițiilor care nu susțin costurile de funcționare sau creșterea economică, nu vor adăuga nicio valoare. „Plătim mai mult pentru nimic. Vă sună cunoscut de undeva? Este exact ca sistemul de securitate socială. Înapoi în viitor, domnilor!” – conchide el.

Compania MOL este deținută în proporție de 30,49% de trei fundații, care sunt controlate efectiv de guvernul Ungariei, potrivit agenției de rating Fitch.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: