Șeful OMV înainte de retragerea de la vârful companiei: proiectul Neptun din Marea Neagră “este mai important ca niciodată” pentru perspectivele viitoare ale Petrom

Rainer Seele sursa OMV Foto: Rainer Seele / sursa OMV

Proiectul Neptun din Marea Neagră „este mai important ca niciodată” pentru perspectivele viitoare ale Petrom, a spus Rainer Seele, care la finele lunii august va pleca din postul de director general al OMV, citat de agenţia APA șI Agerpres.

Grupul austriac OMV, prin subsidiara OMV Petrom, şi ExxonMobil sunt parteneri egali în proiectul de explorare a zăcământului de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, estimat la 42 – 84 de miliarde de metri cubi de gaze. Zăcământul a fost descoperit în 2012, însă dezvoltarea sa a fost amânată de mai multe ori, după ce România a implementat modificări legislative considerate nefavorabile de către dezvoltatori.

„OMV va face tot ceea ce stă în puterea sa pentru a se asigura că acest proiect este unul de succes”, a spus miercuri Rainer Seele, adăugând însă că şi Guvernul României trebuie să asigure cadrul necesar pentru această investiţie. Cu privire la acest aspect, Rainer Seele a spus că este optimist şi că vede că există conştientizarea necesară.

Autorităţile române au promis să modifice legislaţia offshore cu o nouă propunere. Cu toate acestea, actul normativ de modificare a Legii offshore, care ar debloca investiţiile pentru extracţia gazelor din Marea Neagră, nu a fost introdus în planul anual de lucru al Guvernului, notează Agerpres.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Economiei deţine 20,64%, Fondul Proprietatea – 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

Foto: Rainer Seele / sursa OMV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *