Șeful Ryanair nu crede că rezervările de zboruri vor fi foarte afectate de invazia rusă a Ucrainei

Redacția mart. 3, 2022 0 comentarii
Ryanair

Invazia rusă a Ucrainei nu va avea un impact dramatic asupra rezervărilor companiilor aeriene din estul Europei atâta timp cât războiul nu va escalada și nu se va extinde, a declarat Michael O’Leary, șeful Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa.

Întrebat despre impactul războiului asupra cererii de zbor către și în jurul Europei de Est, O’Leary a spus reporterilor: „Cred că nu veți avea un impact dramatic asupra rezervărilor atâta timp cât perioada de război nu va escalada și nu se va răspândi în altă parte.”

Totuși, atât Ryanair, cât şi concurenții de la Wizz Air au oprit toate operaţiunile în Ucraina, în urma închiderii spaţiului aerian ucrainean, ca rezultat al ofensivei Rusiei, după cum a informat site-ul cityam.com.

Potrivit Reuters, O’Leary a spus că capacitatea industriei pe distanțe scurte va scădea cu aproximativ 10% în această vară, ducând la prețuri mai mari, adăugând că Ryanair nu va introduce tarife pentru combustibil pentru vară.

Compania a fost mai afectată de pandemia de coronavirus și a înregistrat pierderi de 96 de milioane de euro în ultimul trimestru al anului trecut.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.