Băncile au competiție pe piața muncii din sectoare pe care nu și le-au imaginat în urmă cu 10 ani, un competitor foarte important fiind statul român, a afirmat, miercuri, Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.
„Meseria de bancher în sine a evoluat. Cumva a evoluat și atunci când te uiți la o bancă nu mai vezi un grup monolit și îți imaginezi o seamă de oameni care merg îmbrăcați în costume, cravate sau fără cravate, taioare de business și așa mai departe, la birou în fiecare zi și îți imaginezi acesta e bancherul. Ce știe să facă un bancher? Și era o carte faimoasă, ”Les métiers de la banque”, știe să vorbească cu oamenii, știa foarte bine contabilitate și va avea toate răspunsurile formale pe care cineva, o companie sau un om, le poate avea despre banii lui. E foarte diferit acum. Și cred că unul din lucrurile pe care le observăm este că, de fapt, noi nu mai suntem în competiție unii cu alții prea mult în ceea ce privește recrutarea de noi ”prozeliți”, să-i numim așa. Mă refer la oameni care vor să lucreze în bănci. Avem competiții din sectoare pe care nu ni le-am imaginat acum 10 ani. Spre exemplu, un competitor foarte important pentru noi este statul român, mă refer în piața muncii”, a spus Sergiu Manea, la conferința cu tema „Ancore strategice pentru dezvoltarea sectorului bancar în noul context global”, organizată de BNR și Academia de Studii Economice București, scrie Agerpres.
El a menționat că băncile sunt, din punct de vedere al recrutării de personal, în competiție cu companii de tehnologie, cu mari angajatori din industrie și din servicii.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
La rândul său, CEO ING Bank România, Mihaela Bîtu, a declarat că băncile sunt în competiție pentru personal cu neobănci, cu fintech-uri și vor fi în competiție din ce în mai mult cu companii mari de tehnologie, care vor vrea să fie și mai prezente în sectorul financiar.
Directorul general al Băncii Transilvania, Omer Tetik, a afirmat că este nevoie de investiții în inteligență emoțională și empatie, pentru că „tehnologie se învață și online, poți să te duci la școală, dar cultura organizațională a băncilor sau a firmelor face diferența când ai inteligență emoțională”.