Sfaturi de la CFR Călători pentru mersul cu trenul în zilele caniculare sau cu furtuni puternice

tren modenizat CFR Călători Sursa foto: Facebook/ Sorin Grindeanu

Compania CFR Călători a publicat pe site-ul său mai multe explicații pentru problemele cu care se confruntă transportul feroviar în ultimele săptămâni din cauza caniculei sau a furtunilor puternice. Acest lucru a dus la instituirea unor restricții de viteză pe calea ferată.

Compania afirmă că prioritatea sa “este siguranța pasagerilor și face eforturi susținute pentru menținerea în circulație a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare. Aceste temperaturi ridicate, instabilitatea atmosferică, incendiile de vegetație și furtunile nu afectează doar România, ci întreaga Europă și implicit transportul feroviar din acestea.”

CFR Călători mai arată că actuala infrastructură nu a fost proiectată pentru temperaturile foarte ridicat înregistrate în această perioadă.

“Clima se schimbă, iar temperatura este mai ridicată decât cea pentru care a fost proiectată infrastructura feroviară precum și materialul rulant din România. Aceasta este o provocare cu care se confruntă atât România, cât și tările care trec prin aceleași schimbari climatice. În zilele cu temperaturi exterioare caniculare la nivelul șinei se înregistrează de multe ori chiar și de peste 50 – 80 de grade C la soare.Trebuie avut în vedere că țările care au, tradițional, o climă mult mai caldă au proiectată infrastructura și materialul rulant pentru a rezista la temperaturi mult mai ridicate. Totodată și în aceste țări se iau aceleași măsuri de prevenție precum în România, dacă temperatura crește peste nivelul pentru care a fost proiectat transportul feroviar.”, se mai spune în comunicatul de presă.

Apoi, CFR Călători are câteva sfaturi pentru pasagerii care merg cu trenul când este caniculă, în special pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale:

  • să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj;
  • să aibă medicația necesară afecțiunilor pe care le au, în caz de nevoie;
  • să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor, astfel încât călătoria cu trenul în condiții de temperaturi ridicate și chiar caniculă să decurgă fără incidente, în special pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale.

Sursa foto: Facebook/ Sorin Grindeanu

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *