Sindicatul Elcen cere sume considerabile din fondul de urgenţă al Guvernului pentru sistemul centralizat de încălzire al Municipiului Bucureşti

Elcen CTE Bucuresti Sud Sursa foto: Facebook / ELCEN

Sindicatul Liber Independent din cadrul Sucursalei Electrocentrale Bucureşti solicită autorităţilor acordarea unei sume considerabile din fondul de urgenţă al Guvernului pentru sistemul centralizat de încălzire al Municipiului Bucureşti, aceasta fiind, potrivit sindicaliştilor, una dintre soluţiile prin care Elcen poate fi salvată de la faliment, transmite Agerpres.

O altă soluţie propusă de aceştia este aprobarea, de către Ministerul Finanţelor, a unui împrumut pentru Primăria Municipiului Bucureşti, necesar acoperirii datoriilor acumulate de Compania Municipală Termoenergetica la producătorul de energie termică.

Sindicatul a transmis un Memoriu liderilor coaliţiei de guvernare – preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor – şi primarului municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, prin care atrage atenţia asupra problemelor economice grave cu care se confruntă Societatea Electrocentrale Bucureşti şi salariaţii săi.

“Sindicatul propune două soluţii pentru salvarea Elcen de la faliment: aprobarea de către Ministerul Finanţelor Publice a unui împrumut către Primăria Municipiului Bucureşti pentru acoperirea datoriilor acumulate de Compania Municipală Termoenergetica la producătorul de energie termică, Electrocentrale Bucureşti SA; acordarea unei sume considerabile din fondul de urgenţă al Guvernului pentru sistemul centralizat de încălzire al Municipiului Bucureşti. Sindicatul Liber Independent din Sucursala Electrocentrale Bucureşti este deschis colaborării cu reprezentanţii conducerii Electrocentrale Bucureşti. În cazul în care soluţiile menţionate nu vor fi implementate, poate exista posibilitatea izbucnirii unor conflicte majore, în prag de iarnă, cu afectarea implicită a întregii populaţii din Municipiul Bucureşti”, subliniază sindicaliștii, citați de Agerpres

Elcen este cel mai mare producător de energie termică din Capitală şi asigură energia termică pentru 550.000 de apartamente din Bucureşti. În 2021, a primit din fondul de rezervă al Guvernului aproximativ 15 milioane de lei, în timp ce electrocentrale asemănătoare din alte oraşe ale ţării au primit 800 de milioane de lei, se precizează în comunicat.

CTE Bucuresti Sud Sursa foto: Facebook / ELCEN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *