Sistem modern de taxare pentru parcarea de la Aeroportul Otopeni: Dispare sistemul cu „fise verzi” / Benzi noi pentru bagajele de la Sosiri

Parking Otopeni

Sistemul modern pentru plata parcării la Aeroportul Otopeni care înlocuieşte „sistemul oribil cu fise verzi” este aproape finalizat şi ar putea fi inaugurat mâine, spune fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă, în mandatul căruia a fost semnat contractul de aproape 3 milioane de euro.

Noua modalitate de plată le va permite şoferilor să achite rapid şi civilizat, corespunzător anului 2021. Noul sistem funcţionează pe baza citirii numerelor de înmatriculare, iar timpul de aşteptare se reduce semnificativ, a explicat Drulă.

„PROMISIUNE ÎNDEPLINITĂ. GATA CU “FISELE VERZI” LA PARCAREA OTOPENIOricine a parcat la Aeroportul Otopeni în ultimii ani știe oribilul sistem cu fise verzi. În luna mai am anunțat că la sfârșitul acestui an va fi gata un nou sistem, modern, de plată a parcării. Am primit aceste poze, făcute astăzi, de la un cititor. Înțeleg că de mâine noul sistem intră în funcțiune. Iată declarația mea din mai: „În sfârșit, vom avea acolo, la sfârșitul lui 2021, parcarea de la Sosiri, supraetajată, cu sistem modern de plată, cu cititor de numere de înmatriculare, cu bariere moderne… Scăpăm de acel sistem oribil cu fisă, care ne blochează parcarea și așteaptă toată lumea la cozi”, a scris Drulă pe pagina sa de Facebook.

Contractul de 2,8 milioane euro a fost semnat cu antreprenorul Altimate SA iar lucrările au început în 5 mai. În cadrul proiectului sunt modernizate atât cele cinci parcări publice (două, aferente aerogărilor Sosiri respectiv Plecări şi trei parcări pe termen lung), cea pentru autocare, cât şi alte cinci parcări auto destinate entităţilor ce activează în perimetrul aeroportuar, la care se adaugă şi punctul de acces în zona tehnică”, a transmis CNAB. Principalele lucrări constau în dezvoltarea unui DataCenter (dispecerat operaţional) care integrează toate informaţiile referitoare la parcări, înlocuirea sistemelor de bariere, a dispozitivelor de acces şi plată a parcării, a tuturor camerelor de luat vederi aferente fluxurilor de intrare/ieşire parcare, respectiv montarea unui sistem de recunoaştere a numărului de înmatriculare a autovehiculelor (LPR – Licence Plate Recognition).

De asemenea, fostul ministru Cătălin Drulă a mai precizat că, în curând va fi disponibil şi un sistem nou pentru benzile de bagaje de la „Sosiri”.

Într-un studiu realizat de Vola.ro despre situaţia aeroporturilor din ţară, Aeroportul Otopeni a fost depunctat pentru aglomeraţie şi lipsa personalului, în timp ce Aeroportul Cluj Napoca a fost apreciat pentru amabilitatea personalului.

Sursa Foto : Cătălin Drulă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *