Skoda Auto va opri producția la una dintre fabricile sale din Cehia din cauza lipsei de piese

Redacția sept. 8, 2023 0 comentarii
mașini, skoda, auto

Producătorul auto ceh Skoda Auto, parte din grupul Volkswagen, a anunțat vineri că va opri producția la uzina sa din Kvasiny pentru cel puțin o săptămână, începând cu 11 septembrie, și nu a exclus limitarea producției la uzina sa principală din Mlada Boleslav din cauza unei lipse de piese, scrie Reuters.

Aceasta a precizat că motivul penuriei a fost o inundație la un furnizor de piese pentru motoare cu combustie din Slovenia, care a afectat întregul grup VW.

“Din cauza unei întreruperi în furnizarea de componente în întregul lanț de aprovizionare al Grupului Volkswagen, Skoda Auto se va confrunta, de asemenea, cu lipsuri în perioada următoare”, a precizat Skoda într-un comunicat care confirmă oprirea activității la Kvasiny, după cum a relatat anterior presa cehă.

“În acest moment, nu putem exclude nicio modificare a volumelor de producție la uzina din Mlada Boleslav, unde producția se desfășoară în prezent fără modificări.

“Echipele noastre lucrează cu sârguință pentru a minimiza orice impact potențial și pentru a livra cât mai multe mașini clienților noștri”, a adăugat acesta.

O uzină de asamblare auto a Toyota din Cehia a avut o întrerupere de la 22 august, care va dura cel puțin până la 15 septembrie, din cauza unui incendiu la un furnizor ceh, a anunțat joi CTK.

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *