Skoda va produce 250.000 de mașini în minus anul acesta

masina, masina electrica, skoda, skoda vision x

Cehii de la Skoda, deținuți de Volkswagen, a anunțat ieri că va produce cu aproximativ un sfert de milion de mașini mai puțin decât se anticipa anul acesta, din cauza lipsei de cipuri semiconductoare, potrivit Reuters.

Compania se așteaptă ca deficitul de cipuri să se stabilizeze în acest trimestru și să se atenueze treptat în a doua jumătate a anului 2022. De altfel, producătorii de automobile din întreaga lume au făcut reduceri drastice de producție în acest an, deoarece întreruperile lanțului de aprovizionare și cererea în expansiune pentru electronice de larg consum au dus la o lipsă acută de cipuri critice pentru alimentarea dispozitivelor electronice.

Liniile de producție ale Skoda din Cehia au fost repornite duminică după o întrerupere de două săptămâni cauzată de deficitul de cipuri, dar compania a declarat luni că va trebui să reducă producția în următoarele săptămâni.

„În acest an, compania se așteaptă că nu va putea produce aproximativ 250.000 de vehicule până la sfârșitul anului din cauza pieselor lipsă”, a anunțat Skoda într-un comunicat, în timp ce a raportat rezultatele câștigurilor pe nouă luni.

Penuria a început să aibă un impact asupra producției sale în al treilea trimestru, potrivit acesteia.

„Compania anticipează că situația privind furnizarea de semiconductori se va stabiliza din nou începând cu trimestrul al patrulea 2021 și apoi (se va) relaxa treptat în a doua jumătate a anului 2022”, a spus Skoda.

Directorul executiv al Skoda, Thomas Schaeffer, a declarat că Skoda se aștepta să producă la „capacitate aproape maximă” în noiembrie și decembrie, după reducerile anterioare, dacă piesele sunt disponibile.

Compania a declarat că a livrat 700.700 de vehicule la nivel global în primele nouă luni ale acestui an, în scădere cu 2,9% față de anul trecut.

Skoda a raportat venituri de 13,3 miliarde de euro pentru perioada ianuarie-septembrie, în creștere cu 10,7% față de anul precedent, și a declarat că profitul operațional aproape s-a dublat la 900 de milioane de euro.

La începutul acestui an, producătorul auto a declarat că are în stoc zeci de mii de mașini care erau aproape terminate, dar care așteptau cipuri, iar dealerii au raportat luni de așteptare pentru mașini noi.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *