Softbinator Technologies se va lista pe piața AeRO a Bursei de Valori București

BVB, Bursa de valori Bucuresti, investitii Sursa foto: Bursa de valori București

Softbinator Technologies, o companie românească de dezvoltare de software, anunță intenția de listare pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Compania își propune ca acțiunile sale, care vor fi disponibile sub simbolul de tranzacționare CODE, să fie listate la BVB până la sfârșitul anului. Înainte de listare, Softbinator Technologies va efectua un plasament privat pentru atragerea de capital în vederea expansiunii companiei la nivel internațional.

„Investitorii au fost mereu în atenția noastră, încă de la începuturile companiei. În patru ani de la lansarea Softbinator Technologies, am reușit să atragem lângă noi antreprenori și parteneri de afaceri de renume – Andrei Pitiș și Bittnet Group, care ne-au ajutat să ne definim viziunea. Suntem una dintre companiile de dezvoltare software cu cea mai rapidă creștere din Europa, dar nu vrem să ne oprim aici. Prin urmare, decizia de a lista Softbinator Technologies și de a accelera dezvoltarea companiei cu sprijinul investitorilor Bursei de Valori București este un pas firesc în evoluția noastră,” a declarat Daniel Ilinca, fondator și CEO al Softbinator Technologies.

Softbinator Technologies este specializată în proiectarea, dezvoltarea și lansarea de soluții și produse software inovatoare. Fondată în 2017 de Daniel Ilinca, Softbinator Technologies are în prezent o echipă de 100 de dezvoltatori de software, ale căror soluții sunt utilizate de companii din SUA, Europa (Marea Britanie, Germania, România), Orientul Mijlociu (Israel) și Asia (Singapore). Clienții companiei sunt jucători globali activi în sectoare precum auto, educație, lifestyle, sănătate, plăți electronice, gaming și bănci. Softbinator Technologies are echipe în București și Constanța și intenționează să utilizeze capitalul atras de la investitorii BVB pentru a-și extinde prezența la nivel internațional prin deschiderea de birouri în SUA și Israel.

Înainte de listarea acțiunilor pe piața AeRO a Bursei de Valori București, Softbinator Technologies va realiza un plasament privat în cadrul căruia va oferi investitorilor 10% din acțiunile proprii. Compania intenționează să atragă aproximativ 6 milioane lei și are în vedere o evaluare de aproximativ 60 de milioane de lei după încheierea plasamentului privat. Pe lângă finanțarea expansiunii la nivel internațional, infuzia de capital va alimenta investițiile în cercetare și dezvoltare în blockchain și cloud (DevOps), precum și lansarea de noi linii de afaceri în aceste domenii. Softbinator Technologies intenționează să utilizeze în mod activ, în viitor, finanțarea prin piața de capital pentru realizarea de potențiale tranzacții de M&A pe piața românească.

Consider că industria românească de software este în creștere accelerată, mai ales prin intermediul unor firme precum Softbinator Technologies, care se adresează unei piețe globale, punând accent pe tehnologii de vârf, cum ar fi blockchain și AI. Prin listarea pe AeRO mă bucur că putem da investitorilor șansa să contribuie la dezvoltarea unei companii deja profitabile și la extinderea în piețe deja consacrate ca USA, Israel sau piețe noi, precum Japonia,” a declarat Andrei Pitiș, Președinte al Consiliului de Administrație, Softbinator Technologies.

În urma listării, Daniel Ilinca va deține 44,7% din companie, Bittnet Systems 22,5% din acțiuni, echipa de conducere formată din Alexandru Dianu (COO), Marius Baisan (CTO) și Andreea Popa (CFO) va deține 10,8%, Simple Capital, un vehicul de investiții al renumitului antreprenor în IT, Andrei Pitiș, va deține 9%, în timp ce investitorii BVB vor deține 10% din acțiunile CODE. În vederea pregătirii pentru listarea pe piața AeRO, în aprilie 2021, acționarii companiei au numit un Consiliu de Administrație format din trei membri: Andrei Pitiș, Președinte, Daniel Ilinca, Vicepreședinte și Cristian Logofătu, Membru.

În 2020, Softbinator Technologies a înregistrat o cifră de afaceri de 12,3 milioane de lei și un profit net de 2,6 milioane de lei. În prima jumătate a anului 2021, Softbinator Technologies a înregistrat vânzări de 7,78 milioane de lei, în creștere cu 43% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, și un profit net de 1,39 milioane de lei, cu 18% în plus. Compania estimează venituri de 17,3 milioane de lei și un profit de 3,4 milioane de lei pentru 2021 rezultând un PER (raport preț/câștig pe acțiune) de aproximativ 15 la momentul plasamentului privat. Softbinator Technologies își propune să ajungă la o rată de creștere anuală compusă de 70% în următorii 4 ani.

Plasamentul privat, estimat să aibă loc în luna septembrie, va fi intermediat de Tradeville, în timp ce Cornerstone Communications va fi Consultantul Autorizat al Softbinator Technologies după listare.

Sursa foto: Bursa de valori București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *