Spania a amendat mai multe companii aeriene low-cost din cauza taxelor „abuzive” pentru bagaje și rezervarea de locuri/ Ryanair a primit cea mai mare amendă, peste 100 de milioane de euro

Ryanair Sursa foto: Unsplash

Spania a amendat cinci companii aeriene low-cost cu un total de 179 de milioane de euro pentru practici „abuzive”, inclusiv perceperea de taxe suplimentare pentru bagajele de mână și rezervarea de locuri, scrie Financial Times.

Ministerul spaniol pentru drepturile consumatorilor a anunțat vineri sancțiunile și a impus Ryanair cea mai mare amendă, de 107 milioane de euro. Vueling, unitatea low-cost a IAG a fost amendată cu 39 milioane de euro, easyJet cu 29 milioane de euro, Norwegian cu 1,6 milioane de euro și Volotea cu 1,2 milioane de euro.

Grupul spaniol ALA al industriei companiilor aeriene va ataca amenda în instanță, a precizat acesta într-o declarație separată.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Ministerul a declarat că interzice, de asemenea, unele dintre practicile pentru care companiile aeriene au fost sancționate, inclusiv perceperea de taxe suplimentare pentru transportul bagajelor de mână în cabina avionului și rezervarea de locuri adiacente pentru copii sau alte persoane aflate în întreținere.

Ministerul a menținut amenzile care au fost anunțate în luna mai și a respins apelurile depuse de companii, scrie Reuters.

Amenzile reprezintă o provocare la adresa modelelor de afaceri ale companiilor aeriene low-cost, care se bazează pe perceperea unor tarife foarte mici pentru bilete și pe adăugarea unor taxe suplimentare pentru lucruri precum bagaje de mână mai mari, care nu erau percepute anterior de companiile aeriene tradiționale.

ALA a calificat decizia ministerului drept „absurdă” și a declarat că aceasta încalcă regulile pieței libere și normele Uniunii Europene, iar dacă ar fi aplicată, ar forța până la 50 de milioane de pasageri, care călătoresc cu un bagaj mic, să plătească pentru servicii de care nu au nevoie.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Eu nu inteleg UE ce tot asteapta? Pana cum cativa ani, cumparam doua bilete la low cost si erau tot timpul impreuna… pana s-a gandit un contabil sa faca bani din asta. Vezi tampenia spusa in avioane: locurile au fost repartizate pt echilibrarea avionului; ca de 15 ani incoace se tot dezechilibreaza avioanele si singura modalitate de redresare este introducerea tarifelor pe locuri.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.