Spania a amendat opt companii, printre care Siemens și Nokia, cu 127 milioane de euro

nokia Sursa foto: Facebook

Autorităţile de reglementare din Spania au amendat opt companii, între care Siemens, Nokia şi ACS, cu o sumă totală de 127,3 milioane de euro, pentru formarea unui cartel anticoncurenţial în obţinerea contractelor publice pentru sistemele de semnalizare feroviară, transmite Reuters.

Potrivit News.ro, în perioada 2002-2017, companiile au acţionat ca un cartel pentru a-şi împărţi ilegal contracte în valoare de 4,1 miliarde de euro atribuite de operatorul infrastructurii feroviare naţionale Adif, a anunţat vineri autoritarea de reglementare CNMC.

Siemens a anunţat că a susţinut investigaţia realiată de CNMC şi că a luat măsurile de personal şi organizaţionale înainte de anunţarea amenzilor.

„Siemens are toleranţă zero faţă de corupţie”, a afirmat compania într-un comunicat.

În schimb, un purtător de cuvânt al Nokia, compania a cooperat cu investigaţia CNMC şi consideră că a acţionat în mod legal.

„Vom contesta decizia şi cerem suspendarea tuturor sancţiunilor până la apel”, a spus purtătorul de cuvânt.

ACS nu a răspuns multiplelor solicitări de comentarii.

CNMC a mai anunţat că 10 directori ai companiilor au fost amendaţi cu o sumă cumulată de 483.000 de euro.

Cobra, filială a companiei ACS, a primit cea mai mare amendă, de 30 million euros, urmată de Nokia, care trebuie să plătească 24 de milioane de euro. Siemens şi filiala Siemens Rail au fost amendată cu o sumă totală de 28,9 milioane de euro.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *