Spania introduce concediul plătit în caz de ”urgenţă climatică” pentru a fi evitate deplasările în situații de urgență / Decizia, la o lună după ce inundațiile au provocat moartea a cel puțin 224 de oameni

Guvernul de stânga al Spaniei a aprobat o măsură care prevede acordarea unui „concediu plătit” de până la patru zile în caz de ”urgenţă climatică” pentru a permite lucrătorilor să evite deplasările în timpul situaţiilor de urgenţă cauzate de condiţii meteorologice extreme. Decizia vine la o lună după ce inundaţiile din 29 octombrie au provocat moartea a cel puţin 224 de persoane, precizează The Guardian, citat de News.ro.

Mai multe companii au fost criticate pentru că au cerut angajaţilor să continue să lucreze în pofida unei alerte roşii emise de Agenţia naţională de meteorologie. Acestea au susţinut că autorităţile nu le-au informat în timp util, iar alertele telefonice au fost trimise prea târziu în timpul celor mai grave inundaţii din ultimele decenii în Spania.

Noua măsură urmăreşte să „reglementeze în conformitate cu situaţia de urgenţă climatică” şi să asigure că „niciun angajat nu trebuie să-şi asume riscuri”, a declarat ministrul Muncii, Yolanda Díaz, pentru radiodifuzorul public RTVE. În cazul în care autorităţile de urgenţă emit o alertă de risc, „angajatul trebuie să se abţină de la a merge la muncă”, a explicat Díaz. După perioada de patru zile, lucrătorii pot apela la un program de muncă redus, un mecanism deja disponibil pentru situaţii de urgenţă, potrivit guvernului.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Legislaţia s-a inspirat din legi similare din Canada, conform RTVE. „În faţa negării schimbărilor climatice de către dreapta politică, guvernul spaniol rămâne angajat în politici verzi”, a declarat Díaz, citată de El Pais.

Ministrul Economiei, Carlos Cuerpo, a avertizat că costurile evenimentelor meteorologice extreme ar putea să se dubleze până în 2050. Guvernul a anunţat, de asemenea, un pachet de ajutoare de 2,3 miliarde de euro pentru victimele inundaţiilor.

Schimbările climatice cauzate de activitatea umană cresc frecvenţa şi intensitatea ploilor extreme în multe regiuni ale lumii, inclusiv în Europa. Aerul mai cald poate reţine mai multă umiditate, ceea ce duce la ploi mai abundente şi inundaţii mai severe. Totuşi, frecvenţa şi severitatea inundaţiilor sunt influenţate şi de factori umani, precum existenţa barierelor de apărare împotriva inundaţiilor şi utilizarea terenurilor.

În Valencia, regiunea cea mai grav afectată de inundaţiile din octombrie, au fost cele mai multe victime, iar preşedintele regional conservator Carlos Mazón a recunoscut că s-au făcut greşeli. Totuşi, el a refuzat să demisioneze, susţinând că amploarea „apocaliptică” a dezastrului a copleşit complet sistemul.

Două săptămâni după aceste inundaţii, ploi torenţiale au lovit din nou Spania, forţând 3.000 de persoane să-şi părăsească locuinţele în Málaga

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.