Spitalul Monza va fi preluat de către firma americană de private equity Highlander Partners, a anunțat miercuri Consiliul Concurenței, care a autorizat tranzacția. Monza este cel mai mare spital de chirurgie cardiovasculară și cardiologie intervențională din țară, parte a grupului italian Policlinico Di Monza SRL.
Anul trecut, spitalul de Oncologie Monza, parte a grupului italian Policlinico di Monza, a fost vândut către grupul turc Memorial Hospitals, prin İstanbul Memorial Sağlik Yatirimlari AŞ. Spitalul de oncologie era deținut în proporție de 80% de italienii de la Monza, în timp ce Wargha Enayati, fondatorul oraşului medical Enayati Medical City, deţinea 20%.
Acum, tranzacția vizează alte activități din spitalul Monza și ea se va face prin intermediul Grupului ARES și al Brain Hospital. Highlander controlează compania medicală ARES, iar clinica de cardiologie ARES București este situată chiar în incinta Spitalului Monza.
Astfel, Brain Hospital SRL intenționează să preia activitatea secțiilor de neurochirurgie, ortopedie, ORL și parțial activitatea de prestare de servicii medicale ambulatorii operate în cadrul Spitalului Monza. Brain Hospital SRL este o companie care oferă servicii de asistență spitalicească.
Iar Roho Medical Investments SRL intenționează să preia activitatea secției de cardiologie și parțial activitatea de servicii medicale ambulatorii din Spitalul Monza. Roho Medical Investments SRL, care se ocupă cu activități ale holdingurilor, este compania mamă a grupului cunoscut sub numele „Centrele de Excelență ARES”, care prestează servicii medicale.
Centrul Medical Policlinico Di Monza SRL operează în prezent două spitale în Bucureşti, spitalul Monza și spitalul Metropolitan, unde furnizează diverse servicii medicale spitalicești și servicii medicale ambulatorii.
În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că cele două operațiuni nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.