„Squid Game” și trupele K-pop generează un nou impuls de marketing în Japonia

Soju Sursă foto: Unsplash

Prezența în creștere a culturii pop globală a Coreei de Sud, de la trupa BTS la serialul de televiziune Squid Game, generează un nou impuls de marketing în Japonia, deoarece companiile de bunuri de larg consum folosesc puterea țării pentru a stimula vânzările de orice tip de produs, de la băuturi alcoolice la haine, scrie Financial Times.

Hite Jinro, principalul producător de băuturi din Coreea de Sud, a declarat săptămâna aceasta că va lansa noi produse în Japonia pentru a atrage clienții mai tineri, după ce exporturile sale de apă Soju au crescut cu 27,2% anul trecut, până la 23 milioane de dolari. Compania a spus că o nouă generație de japonezi cumpără Soju datorită popularității tot mai mari a filmelor coreene și a serialelor care prezintă mâncarea tradițioanlă.

De asemenea, popularitatea muzicii pop sud-coreene şi succesul unor filme precum „Parasite” sau al serialului de televiziune „Squid Game” au stimulat vânzările de produse „Made in Koreea” pe pieţele externe, astfel că branduri care odată erau obscure ajung acum până în SUA, transmite publicația Bloomberg.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Un exemplu este producătorul de găluşte coreene mandu CJ Cheiljedang Corp., ale cărui vânzări au crescut cu 19% în Asia şi Europa în trimestrul al treilea după ce doi membri ai grupului de K-pop BTS au avut o dispută publică cu privire la acest produs popular în Coreea de Sud. Aproape jumătate din vânzările de produse alimentare ale CJ Cheiljedang Corp. au venit de peste hotare în 2020, în creştere spectaculoasă faţă de doar 14% în 2018.

„Mâncarea este cea mai uşoară modalitate pentru a experimenta cultura unei ţări. Succesul grupurilor de K-pop reprezintă un semnal pozitiv pentru producătorii sud-coreeni de alimente”, spune Mijin Jo, analist la NH Investment & Securities.

De asemenea, acţiunile producătorului sud-coreean de tăiţei instant Nongshim Co. au explodat după ce unul dintre personajele feminine principale din filmul „Parasite” a pregătit două dintre produsele firmei pentru a arăta cum unii sud-coreeni înstăriţi îşi suplimentează tăiţeii instant cu carne de vită scumpă.

După ce filmul „Parasite” a fost premiat cu Oscar, vânzările de peste hotare ale firmei Nongshim au crescut cu 24% în 2020 până la 990 milioane de dolari. În aceste condiţii compania cu sediul la Seul a decis să deschidă a doua fabrică din SUA pentru a putea vinde până la 850 de milioane de pungi cu tăiţei în cele două Americi.

Biscuiţii Dalgona au redevenit populari după ce competitorii din serialul „Squid Game” au fost supuşi unei probe în care trebuiau să taie biscuiţii în diferite forme geometrice. Acum unele restaurante din SUA au început să includă aceşti biscuiţi, care au apărut în perioada Războiului din Coreea, în meniurile lor de deserturi. Vânzările de biscuiţi Dalgona pe site-ul de shopping sud-coreean Gmarket.co.kr au crescut cu 343% după ce serialul „Squid Game” a fost difuzat pe Netflix. În plus, aceiaşi biscuiţi au devenit virali pe social media după ce pe TikTok şi YouTube au fost postate filmuleţe cu oameni care încearcă să taie biscuiţii în diferite forme, precum stele sau cercuri, la fel ca şi personajele din „Squid Game”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: