Startup-ul care a refuzat Google: Firma israeliană de securitate cibernetică Wiz a oprit discuţiile cu Alphabet pentru un acord de preluare de 23 de miliarde de dolari

wiz Sursa foto: Wiz/ Facebook

Startup-ul israelian de securitate cibernetică Wiz a oprit discuţiile cu Alphabet, compania mamă a Google, cu privire la un acord de 23 de miliarde de dolari, care ar fi devenit cea mai mare achiziţie efectuată vreodată de gigantul tehnologic din SUA, potrivit unui memoriu al Wiz văzut de Reuters, transmite News.ro.

CEO-ul Wiz, Assaf Rappaport, a declarat că compania se va concentra acum pe o ofertă publică iniţială, aşa cum a planificat mai devreme, şi îşi propune să obţină un venit anual recurent de 1 miliard de dolari.

”A spune nu unor astfel de oferte este greu, dar cu echipa noastră excepţională, mă simt încrezător în a face această alegere”, a spus Rappaport în memoriu, referindu-se la o ofertă de achiziţie.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Nici Alphabet, nici Wiz nu au recunoscut oficial negocierile.

Nota Wiz nu a numit Google sau Alphabet. Google nu a răspuns imediat la o solicitare a Reuters de a comenta, în timp ce Wiz a refuzat să comenteze.

Reuters a relatat la începutul acestei luni, citând o persoană familiarizată cu problema, că Alphabet era în discuţii avansate pentru a cumpăra Wiz pentru aproximativ 23 de miliarde de dolari, o evaluare aproape dublă faţă de ceea ce anunţase Wiz în mai, când a strâns 1 miliard de dolari într-o rundă de finanţare privată la o evaluare de 12 miliarde de dolari.

Wiz oferă soluţii de securitate cibernetică bazate pe cloud care ajută companiile să identifice şi să elimine riscurile critice pe platformele cloud, alimentate de inteligenţa artificială.

Decizia Wiz de a anula afacerea va fi un regres pentru Google, care a investit în infrastructura sa de cloud şi s-a concentrat pe câştigarea de clienţi pentru afacerea în cloud, care a generat anul trecut venituri de peste 33 de miliarde de dolari.

Eşecul negocierilor este o a doua lovitură pentru Alphabet în spaţiul de fuziuni şi achiziţii din ultima perioadă, după ce decizia sa de a renunţa la un acord de preluare a companiei de software de marketing online HubSpot.

Wiz ar fi fost a doua mare achiziţie a Alphabet în spaţiul securităţii cibernetice, de la achiziţionarea Mandiant, pentru 5,4 miliarde de dolari, în 2022.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: