Startup-ul de machine learning pentru contabilitate Profluo primește o investiție de 500.000 euro, de la Early Game Ventures

Redacția iun. 8, 2022 0 comentarii
Bogdan Năforniță și Cosmin Merișescu, fondatori Profluo

Profluo, startup care construiește tehnologie bazată pe machine learning pentru automatizarea procesării de documente contabile, a finalizat o rundă de finanțare de tip seed obținând 500.000 de euro din partea fondului Early Game Ventures. Tranzacția de jumătate de million de euro este prima investiție în Profluo.

Profluo este un start-up cu experiență în soluții de automatizare a procesării de documente de orice tip, cu un focus puternic pe documentele contabile – facturi, bonuri fiscale. Folosind un motor propriu de machine learning, antrenat pe sute de mii de documente, Profluo citește cu lux de amănunte toate detaliile din documente și le validează exact ca un contabil uman. De asemenea, el poate învăța foarte rapid să propună cum trebuie introduse documentele în orice sistem contabil, fie că este vorba de contabilitate de gestiune, financiară sau managerială.

Tehnologia vine în ajutorul tuturor profesioniștilor care trebuie să proceseze un volum mare de documente, precum contabilii care au de înregistrat manual sute sau chiar mii de facturi în fiecare lună sau gestionarii care introduc în sistemele informatice mișcări de stocuri pe baza facturilor.

Dan Călugăreanu, Partener Early Game Ventures a declarat: „Urmărim echipa de fondatori de ceva timp și am fost impresionați de progresul produsului lor. A crescut viteza de citire, validare și înregistrare în detaliu a facturilor la doar 5 secunde pe factură. 5 secunde! Arhitectura e matură, e gata pentru adopția imediată în companiile mijlocii și mari. Profluo are toate premisele să determine un impact pozitiv major în efortul companiilor de a face tranziția la lucrul cu documente digitale inteligente, ceea ce va crește eficiența și reziliența lor în lumea plină de provocări ce va veni. Nicio companie nu va putea rezista fără tehnologie!”

Bogdan Năforniță, fondator și CEO al Profluo spune: „Ca fost CFO, știu că activitățile de rutină ale profesiei de contabil – introducerile de documente și înregistrările contabile – sunt mari consumatoare de timp și generatoare de erori materiale. Profluo este cea mai puternică tehnologie exclusiv românească prin care contabilii, folosind machine learning, pot introduce cu o viteză și o acuratețe foarte mare, atât documentele primare cât și înregistrările contabile asociate, cu lux de amănunte. Astfel, Profluo ajută la diminuarea drastică a timpului și erorilor asociate introducerii manuale de date și la generarea facilă a raportărilor din ce în ce mai detaliate cerute de autorități (precum SAF-T), ajutând contabilii să se concentreze pe activități cu valoare adăugată crescută pentru clienții sau angajatorii lor.

Runda de finanțare din partea EGV va ajuta Profluo să își întărească platforma și să devină cel mai de încredere aliat al contabililor în lupta lor continuă cu munca manuală”.

Profluo a fost fondată în 2016, de către Bogdan Năforniță și Cosmin Merișescu, ambii executivi cu experiență remarcabilă în domeniul dezvoltării de sisteme pentru automatizarea proceselor financiar-contabile.

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat  cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat  prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Bogdan Năforniță și Cosmin Merișescu, fondatori Profluo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *