STB: Linia Turistică „Bucharest City Tour” rămâne suspendată şi anul acesta

Autobuz Bucharest City Tour

Linia turistică „Bucharest City Tour” rămâne suspendată şi anul acesta, contextul pandemiei şi restrângerea activităţilor turistice fiind motivele invocate de Societatea de Transport Bucureşti (STB) pentru a nu pune în circulaţie autobuzele turistice supraetajate, potrivit unui răspuns al STB pentru Economedia.

Astfel, STB arată că autobuzele nu vor circula nici în această vară. „Contextul pandemic pe care îl traversăm, precum şi situaţia dificilă survenită în domeniul activităţilor turistice încă de anul trecut au determinat suspendarea proiectului „Bucharest City Tour” atât în anul 2020, cât şi în 2021”, a precizat STB pentru Economedia.

Linia turistică a fost introdusă în 2012, este deservită de patru autobuze închiriate cu o capacitate de 77 de locuri, din care 50 de platformă, iar în ultimul sezon, iunie – octombrie 2019, înainte de suspendare, a transportat 64.884 călători.

Linia oferea călătorilor ghid audio în română, engleză, franceză şi italiană, iar o hartă detaliată arăta posibilităţile de petrecere a timpului liber în Bucureşti.

Traseul Bucharest City Tour este: Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii şi retur pe ruta Universitate – Piaţa Charles de Gaulle şi şoseaua Kiseleff. Un bilet costă 25 de lei/adult, respectiv 10 lei/copil.

Primul eveniment de anvergură programat în această vară, în Capitală, este „Euro 2020”, patru partide urmând să se desfăşoare pe stadionul Arena Naţională, cu participarea a maximum 12.500 de persoane/meci, 25% din capacitatea stadionului. PMB a anunţat că toţi spectatorii care au bilet pot călători gratuit pe mijloacele de transport în comun de suprafaţă.

Sursa foto: STB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *