Stellantis, parteneriat cu Foxconn pentru proiectarea unei noi familii de semiconductori auto

Redacția dec. 7, 2021 0 comentarii
foxconn

Stellantis și Foxconn au semnat un memorandum de înțelegere fără caracter obligatoriu pentru a crea un parteneriat cu intenția de a proiecta o familie de semiconductori special concepute pentru a sprijini Stellantis și clienții terți.

„Transformarea noastră definită de software va fi susținută de parteneri mari din industrii și expertiză”, a declarat Carlos Tavares, CEO Stellantis. „Cu Foxconn, ne propunem să creăm patru noi familii de cipuri care vor acoperi peste 80% din nevoile noastre de semiconductori, ajutând la modernizarea semnificativă a componentelor noastre, la reducerea complexității și la simplificarea lanțului de aprovizionare. Acest lucru ne va spori și capacitatea de a inova mai rapid și de a construi produse și servicii într-un ritm rapid.”

Acest parteneriat a fost anunțat ca parte a evenimentului Stellantis Software Day 2021, în care compania a dezvăluit STLA Brain, noua arhitectură electrică/electronică și software care se lansează în 2024 pe cele patru platforme centrate pe vehicule electrice cu baterie ale Stellantis – STLA Small, Medium, Large și Frame.

„În calitate de companie de top tehnologică la nivel mondial, Foxconn are o experiență profundă în producția de semiconductori și software – două componente cheie în producția de vehicule electrice. Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim această expertiză cu Stellantis și să abordăm împreună lipsa pe termen lung a lanțului de aprovizionare, în timp ce continuăm extinderea pe piața vehiculelor electrice”, a declarat Young Liu, președinte și CEO al Foxconn Technology Group.

Colaborarea va sprijini inițiativele Stellantis de a reduce complexitatea semiconductoarelor, de a proiecta o familie complet nouă de semiconductori special concepuă pentru a susține vehiculele Stellantis și de a oferi capabilități și flexibilitate în acest domeniu de importanță crescândă, pe măsură ce vehiculele devin din ce în ce mai definite de software.

Parteneriatul va valorifica know-how-ul domeniului Foxconn, capacitățile de dezvoltare și lanțul de aprovizionare în industria semiconductoarelor, precum și expertiza extinsă în domeniul auto și scara semnificativă a Stellantis ca client principal.

Foxconn are o istorie de lungă durată în dezvoltarea semiconductorilor și a aplicațiilor în domeniul electronicii de larg consum, care se vor extinde în spațiul auto cu îndrumarea și cererea unui partener de mobilitate de clasă mondială. Acești semiconductori vor fi utilizați în ecosistemul Foxconn EV, deoarece Foxconn continuă să-și extindă capacitățile în producția de vehicule electrice.

Anunțul de astăzi marchează a doua colaborare dintre Stellantis și Foxconn. În mai, companiile au anunțat asocierea în comun Mobile Drive care vizează dezvoltarea soluțiilor inteligente de cockpit, activate de electronice avansate de consum, interfețe HMI și servicii care vor depăși așteptările clienților.

Sursa foto: Foxconn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.