Strabag va construi pasajul de 650 de metri de la Baia Mare-Italsofa. CNAIR finanțează investiția cu 18 milioane de lei, bani din PNRR

pasaj-suprateran-italsofa

Consiliul Județean Maramureș a semnat cu Strabag – ARL Cluj contractul de 52 milioane lei pentru construirea pasajului suprateran de la Baia Mare-Italsofa. Contractul a fost semnat după ce concurentul Freyrom și-a retras contestația de la CNSC, potrivit datelor pe care le-a analizat Economedia în SEAP. CJ Maramureș urmează să anunțe și câștigătorul contractului pentru pasajul Baia Mare-Recea (Clubul Văcarilor).

Pasajul suprateran cu o lungime de 650 de metri care va construit în sudul municipiului Baia Mare la ,,Italsofa-Groși” va beneficia de finanțare prin PNRR, anunță și Compania de Drumuri care a primit 18 milioane de lei, finanțare din PNRR.

,,COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Beneficiar al finanțării și MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCURII, în calitate de coordonator de reforme si/sau investitii pentru Planul National de Redresare si Rezilienta, au convenit în data de 29.03.2024, încheierea Contractului de Finanțare nr. 52 pentru proiectul Pasaj Italsofa (Baia Mare-Grosi)” în vederea acordării finanțarii prin Planul National de Redresare si Rezilienta,Componenta  4. Transport sustenabil; Reforma R1 – Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investitia I3 – Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta:

  • asigurarea unei circulații în deplină siguranță și confort;
  • asigurarea scurgerii apelor de pe platforma drumului;
  • desfăşurarea traficului de mic gabarit şi de mare tonaj în condiţii optime; încurajarea dezvoltării economice zonale, dezvoltare bazată pe creşterea turismului şi a investiţiilor la nivel de județ;
  • deplasarea în condiţii normale a posibililor turişti;
  • stabilizarea socială a zonei prin contribuția la reîntoarcerea locuitorilor care au migrat către alte orașe sau zone;posibilitatea de acces în condiții optime a mijloacelor de intervenție rapidă în caz de nevoie (pompieri, ambulanță, poliție etc.), precum și a mijloacelor auto pentru transportul școlar și cel public;
  • reducerea factorilor poluanți de mediu. Valoarea totală a  proiectului este de 77,225,706.83 lei din care valoarea fondurilor europene aferente PNRR este de 18,318,692.41 lei, cofinantarea nationala reprezinta 46,673,698.29 lei, iar TVA aferent reprezinta 12,233,316.13 lei.” -CNAIR.

Obiectivul general ale proiectului:Proiectul are ca obiect creșterea mobilității pe rețeaua de infrastructură rutieră TEN-T, asigurând creșterea gradului de siguranță rutieră în aria de incidență a orașului Baia Mare, prin scăderea numărului de accidente rutiere și fluidizarea traficului. In prezent intersectia dinte drumul judetean DJ182B si centura Baia Mare se face la nivel, in conditii grele de circulatie. Prin realizarea obiectivului propus se doreste ca in aceasta zona sa creasca numarul si importanta investitiilor atrase si dezvoltarea celor existente, asigurandu-se totodata si furnizarea unor conditii de viata adecvate.

Obiectivele specifice ale proiectului: constau in elaborarea documentatiilor tehnice pentru semnarea contractelor; derularea contractelor si eliminarea punctelor negre/hotspoturi prevazute in analiza cost- beneficiu. Se vor executa urmatoarele lucrari: un pasaj suprateran in lungime de 650 m alcatuit din 11 deschideri (331,05 m) si doua rampe in lungime totala de 318,95 m; amenajarea unui sens giratoriu cu doua benzi de circulatie sub pasajul proiectat; pod pe Varianta de ocolire Baia Mare la km 5+110; pod pe DJ 182B la km 3+870; podet pe DJ 182B la km 3+617.

Valoarea totală a  proiectului este de 15.699.792,00 Euro din care sprijin din partea Uniunii Europene este de 3.724.144,10 Euro, contributia publica nationala este de 9.488.645,49 Euro iar TVA aferent reprezinta 2.487.002,41 Euro.” a transmis CNAIR.

Pentru Pasajul Baia Mare -Recea (500 metri lungime ) au fost depuse 6 oferte :

1. Ofertant unic : ANTREPRIZA DE REPARATII SI LUCRARI A R L CLUJ,

2. Asociere : DRUM INSERV (Leader),TEHNODOMUS S.R. L.,CADSIL SRL,

3. Asociere : FREYROM (Leader),PROCONS GROUP,INGINERIE DRUMURI SI PODURI S.R.L.,INTEGRATED ROAD SOLUTIONS SRL,CONSTRUCTII ERBASU,

4. Asociere : CONREP (Leader),SEBI MARC,CONSTRUCT C.D.P. S.R.L.,DIMEX-2000 COMPANY,CONFERIC,CML.RO S.R.L.,

5. Asociere : DACIA FABER S.R.L. (Leader),PRODEXIMP,

6. Asociere : ILGAZ INSAAT TICARET ANONIM SIRKETI (Leader),ILGAZ CONSTRUCTION S.R.L.,

Termenul estimat pentru evaluarea financiară este 31 mai 2024.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *