STS cumpără până la 37.000 de tablete pentru alegerile din 2024. Contract de 20 de milioane de euro

tableta, scoala online, educatie online

Serviciul de Telecomunicații Speciale a scos la licitație în SICAP un contract-cadru pentru achiziția de până la 37.000 de tablete de care are nevoie pentru a asigura în condițiile bune tot procesul electoral din 2024, când avem patru rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, generale și prezidențiale.

Întreg contractul are o valoare maximală de 94 milioane lei iar cele mai multe tablete vor fi folosite în SIMPV – 35.000 de bucăți, laolaltă cu stylus-urile aferente, fiind necesare pentru distribuire în secțiile de vot.

Sistemul Informatic de Monitorizare a prezentei la Vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV) are mai multe funcționalități:

– facilitează verificarea îndeplinirii condițiilor prevăzute de lege pentru exercitarea dreptului de vot;

– verifică dacă actele de identitate sunt expirate

– verifică dacă alegătorii au drept de vot sau interdicții

– semnalează tentativele de vot multiplu

– semnalează cazurile în care alegătorii figurează că au votat prin corespondență;

– asigură indicarea poziției la care alegătorul este înscris în lista electorală permanentă;

– urmărește unicitatea înscrierii în listele electorale

– asigură înregistrarea primirii documentelor de vot prin corespondență prin scanarea codurilor de bare înscrise pe plicurile exterioare;

– asigură preluarea semnăturilor alegătorilor care votează în străinătate pe terminalele informatice puse la dispoziție de Serviciul de Telecomunicații Speciale – la alegerile prezidențiale, nu se vor mai folosi listele tipărite în străinătate, ci alegătorii vot semna electronic. SIMPV generează listele electorale suplimentare electronice pentru secțiile de votare din străinătate;

– agregă și publică date statistice privind prezența alegătorilor la vot prin portalul prezenta.bec.ro

– asigură transmiterea de mesaje și informări ale birourilor electorale sau altor autorități

– asigură înregistrarea audio-video neîntreruptă a numărării voturilor

– ajută membrii birourilor electorale să verifice cheile de control pentru procesele verbale și permite fotografierea acestora pentru centralizarea rezultatelor.

Nr. crt.Denumire produseUMCantitate min

estimată

Cantitate max

estimată

LOT 1 – TABLETĂ SIMPV
TABLETĂ SIMPVCpl5.00035.000
1.2.STYLUSBuc1.00035.000
LOT 2 – TABLETĂ DEZVOLTARE APLICAȚII iOS
TABLETĂ DEZVOLTARE APLICAȚII iOS tip 1Cpl50150
TABLETĂ DEZVOLTARE APLICAȚII iOS tip 2Cpl50250
3.LOT 3 – TABLETĂ DEZVOLTARE APLICAȚII ANDROID  
3.1TABLETĂ DEZVOLTARE APLICAȚII ANDROID tip 1Cpl50250
3.2TABLETĂ DEZVOLTARE APLICAȚII ANDROID tip 2Cpl50350
4.LOT 4 – TABLETĂ RIGIDIZATĂ
4.1TABLETĂ RIGIDIZATĂCpl50300
5.LOT 5 – TABLETĂ eink
5.1TABLETĂ einkCpl50500

„Autoritatea contractantă dispune în prezent de un număr semnificativ de terminale mobile de tip tabletă care, fie sunt defecte şi nu se mai pot repara, fie reparaţia nu se justifică din punct de vedere economic. De asemenea, Autoritatea Contractantă are în vedere înlocuirea treptată a acestor echipamente care sunt uzate moral”, justifică STS achiziția.

Ofertele se deschid în 27 iulie, departajarea lor se face în funcție de preț, de factorii tehnici(procesor, memorie, capacitate de stocare) și de garanția acordată.

STS este organul central de specialitate, cu personalitate juridică, ce organizează şi coordonează activităţile în domeniul telecomunicaţiilor speciale pentru autorităţile publice din România şi alți utilizatori prevăzuţi de lege. Instituţia are structură militară şi face parte din Sistemul Naţional de Apărare. Telecomunicaţiile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepţii de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informaţii de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobaţi prin lege.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *