Studenții care se vor înscrie în proiectul Kickstart Student, lansat de CNIPMMR și SNSPA, vor putea primi finanțare de până la 60.000 euro pentru a deschide o afacere

euro-bani-europa

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), împreună cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), implementează proiectul Kickstart Student, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul are o valoare totală de 9,68 milioane lei, din care 9,66 finanțare nerambursabilă și se va desfășura în perioada ianuarie 2022 – decembrie 2023.

Obiectivul proiectului este de a încuraja antreprenoriatul în rândul studenților prin susținerea înființării de întreprinderi care activează în sectoare economice cu potențial competitiv.

Grupul țintă vizat de proiect este format dintr-un număr de 350 de persoane: studenți (nivel ISCED 5-7) și doctoranzi în ciclul de studii universitare de doctorat (studenți doctoranzi, nivel ISCED 8) cu domiciliul/reședința în regiunile mai puțin dezvoltate ale României (respectiv Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest si Centru), cât și în regiunea mai dezvoltata București-Ilfov.

În cadrul proiectului vor fi organizate cursuri de formare profesională, stagii de practică și mentorat și 26 de persoane vor participa în cadrul unui concurs de idei de afaceri pentru obținerea unei finanțări cuprinse între 40.000-60.000euro.

Primele 13 planuri de afaceri care propun 2 locuri de muncă vor obține 40.000 euro și primele 13 planuri de afaceri care propun 3 locuri de muncă vor obține 60.000 euro.

În urma implementării proiectului, 350 de persoane selectate în vederea participării la cursurile de formare antreprenorială, 350 de persoane testate în vederea evaluării potențialului antreprenorial, 350 de certificate de absolvire emise de ANC care atesta îmbunătățirea competentelor în domeniul antreprenorial.

De asemenea, se vor crea 65 de locuri de muncă create, 26 de planuri de afaceri propuse de reprezentanți ai grupului țintă – aprobate spre finanțare, 29 de rapoarte de stagii de practica aferente stagiului efectuat de persoanele ale căror planuri de afaceri au fost selectate în vederea acordării de ajutor de minimis plus încă 3 rezerve.

Vor fi 29 de persoane care beneficiază de servicii personalizate de consiliere/consultanta/mentorat și 26 de firme nou înființate conform legii 346/2004.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.