Studiu: Angajații din sectorul privat se simt epuizați, depresivi și singuri. La polul opus se află persoanele care lucrează în domeniul public

sedinta, angajati, sala sedinte Sursa foto: Pixabay

Circa 70% dintre angajații români, participanți la studiul „Sănătatea mintală și emoțională în context profesional”, realizat de Mind Education, se declară epuizați sau sunt în prag de epuizare, în timp ce aproape 60% resimt stări accentuate de depresie sau sunt expuși acestui risc.

Mai mult decât atât, peste 60% se confruntă cu stări de anxietate, iar 1 din 3 respondenți se simte singur.

Pandemia cauzată de noul coronavirus a provocat, în ultimii doi ani, o creștere alarmantă a dezechilibrelor mintale și emoționale în rândul angajaților români. Oamenii s-au confruntat mai des ca niciodată cu frici, îngrijorări și gânduri legate de un viitor profesional și personal incert, ceea ce a accentuat sentimentele de singurătate și izolarea.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

De asemenea, 70% dintre angajați se declară epuizați sau în prag de epuizare, aproape 60% trăiesc stări accentuate de depresie sau sunt expuși acestui risc, iar peste 60% se confruntă cu anxietatea în mod curent.

Cât privește realitatea din industriile investigate, cei mai vulnerabili par a fi angajații din domeniul financiar, care au răspuns că se confruntă cu stări de depresie, anxietate, pierderea speranței și încrederii într-un viitor personal și profesional mai bun și au îngrijorări financiare sau legate de muncă. La polul opus se află persoanele care lucrează în domeniul public. 

Studiul a fost realizat de Mind Education, în rândul angajaților din companiile din România, pe un eșantion de 1210 de participanți. Din cei 1210 participanți la studiu 13 (1,1%) sunt LGBTQ, 307 (25,4%) sunt bărbați și 890 (73,6%) sunt femei.  299 de personae (24,7%) au vârsta cuprinsă între 18 – 30 de ani, 542 (44,8%) de persoane au vârsta între 31-40 de ani, 264 (21,8%) au între 41-50 de ani, 94 (7,8%) au între 51-60 de ani și 11 persoane (0,9%) au peste 60 de ani.

Domeniile în care activează respondenții sunt: IT – 18% (219 persoane), sistemul public de stat – 15% (181 persoane), business – 9,3% (112 persoane), financiar – 9% (109 persoane), media și advertising – 8,5% (103 persoane), educație- 8,2% (99 persoane), inginerie & producție – 6,9% (84 persoane), sănătate – 6,1% (74 persoane), alte domenii (retail, ONG, telecom, farma, justitie etc.) – 19% (222 de persoane). 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Asa e. Oamenii seriosi parasesc Romania. Pentru asta au iesit in strada alaturi de turistii rusi la revolutie, nu sa ramana in continuare in mafia, hotia si coruptia romaneascl.

  2. N-are nici o treaba cu pandemia. Este asa dintotdeauna, cel putin in tarile astea care put a capitalism de ala ieftin(SUA, Romania s.a.m.d). Spre deosebire de economii socialiste, sau hai sa le spunem mixte, care au luat doar ce e bun din fiecare, cum ar fi Suedia, Norvegia, Finlanda, tarile nordice in general.
    Suntem sclavi si munciti pana la epuizare la privat, si ce este mai grav ca toata lumea considera asta o normalitate. Platiti in asa fel incat nici sa mori de foame, dar nici sa ajungi la independenta financiara chiar si dupa 35 de ani de munca. Este sclavie moderna, este tot ceea ca poate fi mai urat, degradant si mizerabil pentru conditia umana.

    • Nu stiu care e faza cu tarile nordice. Daca ridici putin nasul afli ca acolo ca in orice sistem ti se da, ca sa fi al sistemului. S a facut vaccinare in masa in toata lumea ptr ca popoarele nu mai sunt vazute ca fiind libere, ci supuse. Si e doar un exemplu. In cele 3 tari de care amintesti, oamenii acceepta sa se chip-uiasca ptr a avea acces la confortul vietii. Isi vand libertatea si tu vi sa scrii ca acolo nu i sclavie ??? Vai de sufletele lor…

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.