Studiu: Bucureștiul, pe locul 111 în clasamentul privind calitatea vieții pentru expați/ Viena, Zurich, Auckland și Copenhaga

calea victoriei bucuresti Foto:Masezdromaderi/ Dreamstime.com

București ocupă poziția 111 în clasamentulcalității vieții pentru expațiQuality of Living 2023, realizat de firma de consultanță Mercer. Viena își păstrează prima poziție în clasamentul orașelor cu cea mai înaltă calitate a vieții în acest an, fiind urmată îndeaproape de Zurich, Elveția, pe locul doi, Auckland, Noua Zeelandă, și Copenhaga, Danemarca, pe pozițiile trei respective patru.

Geneva completează top 5, evidențiind și mai mult reputația Elveției pentru furnizarea unei calități superioare a vieții.

În Europa, Viena, Austria, ocupă prima poziție ca oraș cu cea mai înaltă calitate a vieții, cunoscut pentru istoria sa bogată, arhitectura sa impresionantă și scena sa culturală vibrantă. Zurich, Elveția, se clasează pe locul doi în general, datorită stabilității politice, curățeniei și infrastructurii excelente.

Vancouver (locul 8 în general) este cel mai bine clasat oraș din America de Nord în acest an, oferind rezidenților o combinație unică de recreere în aer liber și viață cosmopolită, contribuind la un stil de viață de înaltă calitate. San Francisco, California (locul 37 în general), se clasează pe primul loc în Statele Unite, în timp ce Montevideo, Uruguay (locul 89 în general), este țara cu cea mai înaltă calitate a vieții din America Latină.

Dubai (locul 79 în general) și Abu Dhabi (locul 84 în general) în Emiratele Arabe Unite conduc clasamentul în Orientul Mijlociu, ambele fiind renumite pentru infrastructura modernă și comunitățile expatriaților diverse. Urmărește îndeaproape Port Louis, Mauritius (locul 88 în general), cu cea mai bună calitate a vieții din Africa.

Primul printre orașele asiatice și locul 29 în general este Singapore, oferind un mediu curat și sigur combinat cu o infrastructură extrem de eficientă. Cel mai bine clasat oraș din Pacific este Auckland (locul 3 în general) datorită asistenței medicale robuste și scenei culturale dinamic.

Printre cele mai mari orașe metropolitane din lume, cu populații de peste zece milioane, Paris (locul 32 în general) se clasează pe primul loc, urmat de New York (locul 40 în general) și Londra (locul 45 în general).

Ca răspuns la interesul angajatorilor pentru durabilitate, Mercer a evaluat și cele mai prietenoase orașe din punct de vedere ecologic. Canberra, Australia, ocupă primul loc în clasament, reflectând performanța sa ridicată din perspectiva indicatorilor de durabilitate, inclusiv măsuri eficiente pentru reducerea poluării aerului și îmbunătățirea disponibilității și potabilității apei. Oslo, Norvegia, Adelaide, Australia, Helsinki, Finlanda, și Ottawa, Canada, se clasează, de asemenea, în primele poziții pentru o serie de eforturi recente privind durabilitatea.

2023 Quality of Living  – TOP 10 orașe

Poziția Oraș Țara
1 Viena Austria
2 Zurich Elveția
3 Auckland Noua Zeelandă
4 Copenhaga Danemarca
5 Geneva Elveția
6 Frankfurt Germania
7 Munich Germania
8 Vancouver Canada
9 Sydney Australia
10 Dusseldorf Germania

Studiul Mercer –  Quality of Living evaluează condițiile de viață în peste 450 de orașe din întreaga lume pentru a ajuta afacerile să calculeze alocări echitabile și consistente pentru expați. Condițiile de viață sunt analizate în funcție de 39 de factori, grupați în 10 categorii: mediu politic și social, mediu economic, mediu socio-cultural, considerente medicale și de sănătate, școli și educație, servicii publice și transport, recreere, bunuri de consum, locuințe și mediu înconjurător.

Datele pentru Clasamentul Calității Vieții din 2023 au fost analizate între septembrie și noiembrie 2023 și vor fi actualizate în mod regulat pentru a ține seama de schimbările de context. În special, evaluările vor fi revizuite pentru a reflecta dezvoltările semnificative în domeniul politic, economic și de mediu. Toți indicatorii au fost calculați folosind New York ca oraș de referință.

Foto:Masezdromaderi/ Dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *