Studiu: Economia germană va pierde peste 260 miliarde de euro din valoarea adăugată generată până în 2030 din cauza războiului din Ucraina şi a preţurilor mari la energie

germania, steag germania Sursa foto: Pexels / Ingo Joseph

Economia germană va pierde peste 260 miliarde de euro din valoarea adăugată generată până în 2030 din cauza războiului din Ucraina şi a preţurilor mari la energie, care vor genera efecte negative pe piaţa muncii, artă un studiu publicat marţi de Institute for Employment Research (IAB), transmite Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit acestui studiu, în 2023 Produsul Intern Brut al Germaniei va fi cu 1,7% mai mic iar numărul persoanelor ocupate va fi mai mic cu 240.000 de persoane, decât dacă invazia rusească în Ucraina nu ar fi avut loc.

„Creşterea economică este afectată în special de majorare preţurilor la combustibili fosili. Aceştia afectează atât exporturile cât şi opţiunile de consum ale gospodăriilor private”, susţin autorii studiului.

Analize Economedia

Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice

Primele de preţ pentru bunurile importate precum combustibili fosili, metale şi alimente este posibil să se reducă numai pe termen mediu. Efecte negative pot fi aşteptate de asemenea cu privire la investiţiile în construcţii.

„Războiul a anulat revenirea post-corona în Germania. Dacă criza energetică se va înrăutăţi, economia ar putea aluneca în recesiune”, avertizează cercetătorul IAB, Enzo Weber.

Una dintre cele mai lovite va fi industria ospitalităţii, care a fost deja afectată de pandemia de coronavirus şi este posibil să resimtă efectele diminuării puterii de cumpărare a consumatorilor. Sectoarele cu un consum intensiv de energie, precum industria chimică şi producţia de metale, ar urma să fie şi ele afectate în mod special.

Cercetătorii au calculat că, dacă preţurile la energie, care până acum s-au majorat cu 160%, s-ar dubla încă odată, PIB-ul Germaniei în 2023 ar putea fi cu aproape 4% mai mic decât ar fi fost fără război. Conform acestui scenariu, numărul persoanelor ocupate ar fi mai mic cu 660.000 de persoane peste trei ani şi cu 60.000 de persoane în 2030.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Si CARE-I PROBLEMA ? Oare toata tevatura cu gazele rusesti NU ESTE PROVOCATA DE Germania – Madama Merkel si banditii- criminali vanduti rusnacilor lui Putin – ca “tzucalarul” lui Putin – Gerhard Schroder si altii – au planuit si realizat TRADAREA Europei prin intelegerea cu Rusia de a monopoliza Gazele Neturale si le REVINDE europenilor la pretui nerusinat majorate ! Acum VOR PLATI PROSTIA si TRADAREA ! Asa le trebue !

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.